MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ofiste kilo vermenin yolları

Ofiste sürekli oturmaktan kilo alıyor ve bunun önüne geçemiyorsanız işte size yardımcı olacak 7 öneri...

Çalışan milyonların sorunu; ofis ortamında saatlerce hareketsiz kalmak, sıkıntıdan gün boyu yapılan atıştırma halinde olmak ve dozu kaçırılan yemekler nedeniyle gideren büyüyen göbekler...

Artık herkes spor yapmak dışında beslenmesini ayarlayarak nasıl kilo verebileceğinin yollarını arıyor.

İşte ofiste kilo vermenin yolları...

Ayağa kalkın

Ofiste çay veya su gibi ihtiyaçlarınızı kalkıp alın. Bu şekilde gün içinde az da olsa hareket etmiş ve 30 kalori daha fazla yakmış olacaksınız.

Yemek araları

Yemek yiyeceğiniz zaman kendinizi işten uzak tutun ve yediklerinize konsantre olun. Ne yediğinizin farkında olursanız bütün gün atıştırmaktan kendinizi kurtarmış olursunuz.

Sol tarafınızı kullanın

Çikolata gibi abur cuburları sol tarafınızda bulundurun. Çünkü uzmanlara göre insanlar sağ taraflarında bulunan şeylere daha çabuk uzanma eğilimi gösteriyor. En iyisi sağ tarafınızda meyve gibi sağlıklı besinler bulundurun.

Yeşilci olun

Yanınızda çay/kahve yerine yeşil çay bulundurun. Araştırmalara göre, fincanlarını üç ay boyunca her gün yeşil çayla dolduranlar, normal çay içenlere oranla bir kilo daha fazla veriyor.

Abur cuburdan uzak durun

Kendinize işkence etmemek için şekerlemeleri gözünüzün önünden kaldırın. Yapılan çalışmaya göre, çalışanların yüzde 71'i şekerleme türü abur cuburları içi gözüken bir kapta durduklarında daha çok yiyor. Kaldırın ve kurtulun.

Koku duyunuzu kullanın

Bir grup kilolu insan üzerinde yapılan bir çalışmada acıktıkları zaman yeşil elma, nane şekeri, vanilya ya da muz gibi tatlı kokuları içine çekenlerin altı ay içinde yaklaşık 10 kilo verdikleri ortaya çıktı. Oda spreylerine dayanamıyorsanız, masanızda yeşil elma kokulu bir şeyin olmasının açlık krizlerini bastıracağı söyleniyor.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler