MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öpüşmek için 5 neden

Öpüşmenin sağlığa birçok faydası olduğunu biliyor muydunuz?

Sevgilinizle ya da eşinizi öptüğünüz her an farkında olmadan sağlığınıza birçok fayda sağlıyorsunuz. İşte öpüşmenin sağlığa 5 faydası...

Stresi azaltıyor
Öpüşmek stres hormonu olan kortizol seviyesini azaltırken ve oksitosin (en fazla üremedeki rolü ile bilinen bir hormon) seviyesini artırır. Yoğun stres altında çalışanlar için stresle baş etmenin en iyi yolu öpüşmek!

Mutlu ediyor
Öpüşmek, stresi azaltarak daha mutlu olmanızı sağlıyor. Öpüştüğünüz zaman vücudunuzda mutluluk hormonu endorfin salgılanmaya başlıyor ve kendinizi daha mutlu hissediyorsunuz. Ayrıca öpüşme ilişkinizi güçlendirerek daha huzurlu bir ilişki yaşamanıza da yardımcı olur.

Diş çürükleriyle savaşıyor
Öpüşme sırasında artan tükürük seviyesi diş plaklarının oluşumunu engellerken aynı zamanda çürüklerle de savaşıyor.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Tek bir öpücük ile vücudunuza yararlı bakteriler alırsınız. Böylece vücudunuz antikor üreterek hastalıklarla daha kolay savaşır.

Kilo vermeye yardımcı
Partnerinize vereceğiniz sevgi dolu bir öpücük kalp değerlerinizi yükseltir ve metabolizmanızın 2 kat daha hızlı çalışmasını sağlar. Buna ek olarak öpüşmek kortizol seviyesini düşürüyor. Stres hormonu olarak bilinen korzitol seviyesini düşmesiyle de daha az yemek isteği yaşıyorsunuz.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler