MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vejetaryen beslenme adet ağrısını azaltıyor

Adet sancısına doğal çözüm.

Kadınların adet görme döneminde hormon değişimleri nedeniyle yaşanan sinir, aşırı hassaslık gibi duygusal etkilere bir de adet ağrısı eklenebiliyor bu da kadının hayat kalitesini düşürüyor.

Kadınlar için en "sancılı" dönemlerden biri olan ağrılı adet görme pek çok kadının ortak sorunu. Karnın alt kısmında kramp hissiyle birlikte başlayan ağrılı adet görme (dismenore), bu duruma eşlik eden ya da öncesinde ortaya çıkan baş ağrısı, çarpıntı, mide bulantısı, kusma ve ishal gibi belirtilerle kendini gösterebiliyor.Ağrılı âdetin iki tipi olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nuri Ceydeli "Birincil olan primer tipi, ilk adetle başlıyor ve buna genellikle herhangi bir hastalık eşlik etmiyor. Sekonder denilen ikincil tip ağrılı adet ise ilerleyen zamanlarda ortaya çıkıyor ve bu kez genellikle altta yatan başka sorunlar da gündeme geliyor" dedi.

Adet ağrısı genelde aileden geliyor Bilimsel çalışmalara göre kanamanın süresi, miktarı ve erken menopoz ile ağrılı adet görme arasında bir ilişki olduğunu anlatan Op. Dr. Nuri Ceydeli,"Ancak sadece bu değil, aile hikâyesi de sorunun görülme olasılığını artırıyor. Öyle ki, anne ve kız kardeşte ağrılı adet kanaması olmuşsa, bu diğer kız kardeşlerde de riski artıran bir faktör olarak değerlendiriliyor" diye konuştu.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler