MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vücudun bahar temizliğine enginarla başlayın

Baharın gelmesiyle vücudunuzu yenilemeye ne dersiniz?

Taze kekik mucizesi

Taze kekiğin, gaz ve şişkinlik problemlerini giderdiğini, sindirimi kolaylaştıran güçlü bir doğal diüretik olduğunu hatırlatan Ağıllı, taze kekik yaprakları ile hazırlanacak çayın, şiş ve ödemli bir vücudu rahatlatacağını ifade etti.

Yaşlanma karşıtı süper besin: Domates Domatesin, iştah kontrolü sağlamasının yanı sıra, düşük kalorili ve güçlü antioksidan içeriği ile vücudu zararlı bileşenlere karşı koruyabilecek özelliklere sahip olduğunu belirten Ağıllı, aynı zamanda yaşlanma karşıtı süper bir besin olduğunu vurguladı. Ağıllı, "Sezonu açıldığına göre, kış aylarına kadar domatesten yeterince faydalanmanızı öneririm. Bu arada levreğin, ilkbahar mevsiminin yıldızlı deniz ürünü olduğunu da unutmayın. Kaliteli yağ örüntüsü sayesinde kalbinize sağlıklı dokunuşlar sunarken, fit diyet listelerinizi haftada 2-3 kere ızgara balık ile çeşitlendirerek formda bir bedeni sağlıklı karşılayın" diye konuştu.

'Çileği mevsiminde günde 10 adet tüketin'

Eda Ağıllı, çileğin yüksek antioksidan özelliği ve C vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve kansere karşı koruyucu özelliği bulunduğunu kaydederek, bir yandan kan şekerini dengelerken, bir yandan da tokluk hissi veren çileğin, mevsiminde düzenli olarak günde 10 adet tüketilmesi gerektiğini ifade etti.

Badem sütü E vitamini deposu

Badem sütünün düşük kalorili, E vitamini deposu ve cilt kalitesini artırdığını, böylece selülit ile savaştığını belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı sözlerini, çilekli-badem sütlü milkshake tarifi ile tamamladı:

"Malzemeler; 200 ml badem sütü, 100 gram çilek, 2 top vanilyalı dondurma, 1 yemek kaşığı harnup pekmezi, istediğiniz kadar buz. Bütün malzemeleri blender ile 2-3 dakika karıştırın, milkshake hazır. Bu içecek ile öğleden sonra ara öğününü serinletirken bedeninin formda kalmasını sağlamak mümkün."


Vitrin


En Çok Aranan Haberler