MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın Arslan'lı Güvercin İstanbul yolunda

Filmekimi'nde bu yıl, Venedik'te Altın Arslan alan Güvercin ve Fatih Akın'ın merakla beklenen The Cut'ı dahil Venedik'in ilgi çeken filmleri gösterilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 13. kez düzenlenen Filmekimi bu yıl yine Vodafone FreeZone sponsorluğunda gerçekleştirilecek. İstanbul ayağı 11-17 Ekim tarihlerinde yapılacak Filmekimi Ekim ayı boyunca festival ruhunu farklı şehirlere taşımaya devam edecek. Dünya prömiyerlerini 6 Eylül'de sona eren 71. Venedik Film Festivali'nde yapmış, aralarında Büyük Ödül "Altın Aslan"nı kazanan filmin de olduğu merakla beklenen beş film, festivalin hemen ardından Filmekimi'nde izleyicilerle buluşacak.

Altın Aslan'lı Güvercin

Venedik Film Festivali'nde "Altın Aslan" ödülünü kazanan Roy Andresson'un son filmi İnsanları Seyreden Güvercin / A Pigeon Sat On A Branch Reflecting On Existence Filmekimi'nin merakla beklenen filmlerinden. Adı çoğu zaman Ingmar Bergman ile anılan, İsveç sinemasının usta yönetmeni Roy Andersson, İkinci Kattan Şarkılar (2000) ve Siz, Yaşayanlar'ın (2007) ardından Yaşayanlar Üçlemesi'ni tamamlıyor. Dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali'ndeki basın gösteriminde ayakta alkışlanan film, çağdaş zamanların Don Kişot ve Sanço Panza'sı gibi iki gezgin satıcıyı izlerken günümüzün, geçmişin ve geleceğin karmakarışık dünyasına bir bakış atıyor.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler