MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beyoğlu'nda 50 gün sürecek festival

Taksim Meydanı, 50 gün sürecek Beyoğlu Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Beyoğlu Belediyesi tarafından projelendirilen ve bu yıl ilk kez Taksim Meydanı'nda düzenlenecek etkinliğe, antikacılar, sahaflar, tasarımcılar, el sanatçıları ve bilim insanları katılacak.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 63 antikacı, 90 sahaf, 50 tasarımcı, 70 el sanatçısı ve bilim adamlarının katılacağı festivalin, Türkiye'nin sahnesi olan Taksim'de ticaret ve kültürel dinamizm oluşturacağını söyledi.

Demircan, Beyoğlu'nu hareketlendirmeyi, heyecanlandırmayı ve ve buradaki etkinliklerle ülkeye bir sinerji katmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Beyoğlu'nun tüm ülkeye ilham verebilecek zenginliğini Taksim Meydanı'nda vitrine çıkaracağız. Kültür-sanatın, hareketin, bereketin, ticaretin adresi Beyoğlu ve Türkiye'de olduğunu Taksim Meydan'ında herkes görecek. Festival ziyaretçisi yüz binlerce insan, enerjimize enerji katacak. Beyoğlu daha da hareketlenecek. Bugün burada 50 gün sürece takvimin startını veriyoruz." diye konuştu.
'Topluma enerji vermek istiyoruz'

Etkinlikle hedeflerinden birinin, özellikle son zamanlarda Beyoğlu ile ilgili yaşandığı ifade edilen hareketsizliğin gerçeği yansıtmadığını göstermek olduğunu anlatan Demircan, şunları kaydetti:

"Buna çok katılmamakla birlikte mevcut harekete, yeni bir hareket, heyecan katmak, bunu olabildiğince çok daha iyi bir yere götürmektir. Bunu burada İstanbul'a ve Türkiye'ye bir enerji vermek niyetiyle bütün Beyoğlu'nun kurumlarıyla güzel bir organizasyon yaptık. Peş peşe birçok etkinliği sıraladık. Şimdi Antika Festivali ile başlıyoruz. Beyoğlu'nun, İstanbul'un bütün antikacıları 10 gün boyunca burada olacak. Hemen bunun ardından geleneksel el sanatlarıyla taşınabilir kültür varlıklarımızı el emekleriyle sanatçılarımız ve zanaatkarlarımızı toplamış olacağız. Onun peşinde inovasyon haftası gelecek. Bu organizasyonda da tasarımda iddiası olanları bir araya getireceğiz. En sonunda sahaflarımız burada buluşacak."
'Mevcut harekete, hareket katacağız'

Demircan, bir soru üzerine, Beyoğlu'nda 6 binden fazla esnafın olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bunlar kendi süreçleri içerisinde zaman zaman kapanırlar, zaman zaman açılırlar. Elbette, turizmden kaynaklanan bir daralma yaşadık. Ancak olay sanıldığı kadar kötü ve olumsuz değil. Ama bu süreçlerden olumsuz etkilendiğimiz de bir realitedir. Dolayısıyla Beyoğlu'nda işlerin kötüye gittiğine ve her şeyin bittiğine ilişkin değerlendirmelerin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Ancak olumsuzluğu yeniden tersine çevirmek, alana yeniden enerji getirerek insanları hareketlendirmek de kıymetlidir. Dolayısıyla bu tür organizasyonların esnafımızın her zaman beklediği etkinlikler olduğunu söyleyebilirim."

Etkinlik kapsamında, 28 Eylül- 5 Ekim tarihlerinde Antika Festivali, 3-10 Ekim tarihlerinde Beyoğlu Film Festivali, 7 Ekim-16 Ekim tarihlerinde Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali, 18-23 Ekim tarihlerinde Tasarım ve Zanaat Festivali, 24 Ekim-6 Kasım tarihlerinde Beyoğlu Sahaf Festivali düzenlenecek.

Beyoğlu Festivali, 9-12 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Meraklı Zihinler Bilim Şenliği ile son bulacak.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler