MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Da Vinci'nin tarzı Türkiye'de

Ünlü düşünür ve sanatçının bilimsel öğretilerini içeren proje için pilot kent İstanbul seçildi. Projeyle 1 milyon öğrenciye ulaşılacak.

Da Vinci Bilim ve Teknoloji Derneği tarafından başlatılan proje kapsamında ünlü düşünür ve sanatçı Leonardo da Vinci'nin canlılardaki yapıyı taklit eden bilimsel tarzı öğrencilere anlatılacak.

Da Vinci'nin bilimsel öğretilerini kendilerine rehber edinen değişik alanlardaki akademisyen ve uzmanlar, Türkiye'deki bilimsel çalışmaları desteklemek ve öğrencileri bilime teşvik etmek amacıyla derneğin başlattığı projeyi, İstanbul'daki bazı okullarda hayata geçiriyor. Proje kapsamında uzmanlar, "biyomimetik" (doğadaki canlıları taklit bilimi), "antik medeniyetlerde teknoloji", "uzay teknolojileri", "mikrodünya", "aerodinamik" ve "insan vücudu" gibi konuları öğrencilere anlatacak. Projeyle, İstanbul'daki 25 üniversite ile tüm lise ve ortaokullarda, bir milyonun üzerinde öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Sertifika da verilecek

Okullara yapılacak seminerler sonunda başarılı görülenler, özel eğitime alınacak ve yeni program uygulanarak, kendilerine sertifika da verilecek. Da Vinci Bilim ve Teknoloji Derneği Başkanı Müge Kanay yaptığı açıklamada, tüm ilçelerde milli eğitim yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarını belirterek verilen izinlere göre projeyi başlatacaklarını söyledi.

Dersler sıkıcı olmayacak

Ücretsiz verilecek seminerlerin, akademik eğitimlerden oluşacağını ifade eden Kanay "Dersleri sıkıcı, ağır değil, ilgi çekecek şekilde anlatıyoruz. Asıl ve en önemli amacımız bilimde rönesansı Türkiye'de canlandırmak rönesans'ta bilim adamları tarihe geri dönmüş ve antik medeniyetleri inceleyerek bilime yeni bir ivme kazandırmışlardı. Biz de öğrencilerimiz geçmişte bilimsel konularda neler yapıldığını incelesinler ve birlikte ülkemizde bilime yeni bir ivme
kazandıralım istiyoruz" dedi.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler