MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya Caz Günü Bursa'da kutlanacak

30 Nisan Dünya Caz Günü, kadın sanatçıların vereceği bir konserle Bursa'da kutlanacak.

UNESCO, "2011 yılında gerçekleştirdiği 36. Genel Konferansı'nda 30 Nisan tarihini "Uluslararası Caz Günü" olarak ilan etmişti. UNESCO ve Birleşmiş Milletler'in resmî takvimlerinde yer alan Uluslararası Caz Günü'nün program ve etkinlikleri her yıl UNESCO'ya üye 195 ülke tarafndan düzenlenmektedir. İlan edildiği yıldan itibaren ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanan Uluslararası Caz Günü'ne 2013 yılında da Türkiye , dünya çapında ev sahipliği yapmıştı.

Uluslararası Caz Günü vesilesiyle dünyanın tüm ülkerinden sanatçılar, akademisyenler ve caz tutkunları caz gününü kutlamak için biraraya geliyorlar. Bu önemli uluslararası sanat formu; barışı, insan haklarını, düşünce özgürlüğünü ve kültürlerarası diyaloğu sağlamak; ayrımcılığı ortadan kaldırmak, cinsiyet eşitliğini gerçekleştirmek ve gençlerin sosyal değişimdeki rolünü teşvik etmek için de bir platform olarak kullanılageliyor.

UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, 30 Nisan Uluslararası Caz Günü vesilesiyle bu yıl yayınladığı mesajda, "Caz, diyalogtur, ötekine ulaşmak ve herkesi biraraya toplamaktır. Caz erkek- kadın farkı olmaksızın insan haklarına saygılı olmaktır. Caz bizden farklı olanı anlamaktır, saygıyla dinlemektir. İnsanlar, dünyanın her köşesinde, Uluslararası Caz Günü'nü kutlamak üzere biraraya geliyor. Tüm dünyada canlı performanslar, atölyeler düzenleniyor. Siz de gelin, bize katılın!" dedi.

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu tarafından bu yıl gerçekleştirilecek olan Uluslarası Caz Günü programının temel vurgusu "toplumsal cinsiyet eşitliği" ve "kültürel çeşitlilik" temaları olacak ve etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Bursa ev sahipliği yapacak. Bu kapsamda "Türkiye'den Kadın Sesi" başlığıyla konseptini besteci, piyanist ve şarkıcı Selen GÜLÜN'ün hazırladığı program; Ceyda Köybaşıoğlu, Monika Bulanda, Ece Göksu ve Elif Çağlar Muslu gibi çok değerli kadın caz sanatçılarının katılımları ile gerçekleşecek.

Uluslaraası Caz Günü'nü hep birlikte kutlamak üzere düzenlenen konser,30 Nisan 2015 Perşembe akşamı 20:00'da, Bursalı her yaştan müzikseverin katılımına açık ve ücretsiz olarak Bursa, Merinos Parkı Atatürk Kongre Kültür Merkezi'ndeki Orhan Gazi Salonu'nda düzenlenecek.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler