MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Enka'da Arif Sağ ve Erdal Erzincan

Gelenekselden çağdaşa tüm müzik tarzlarına ev sahipliği yapan ve "Sanat uzun hayat kısa" sloganıyla yoluna devam eden ENKA sanat buluşmaları bu hafta 2 konserle devam ediyor.

20 etkinlikte, 143 sanatçı ve 157 kişilik ekiple yaklaşık 17000 seyirciyle bir araya gelmeyi hedefleyen 26. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları'ında bu hafta iki önemli konser var. Türk Rock müziğin önde gelen isimlerinden Teoman 22 Temmuz Salı günü "Yavaş Yavaş" adını verdiği akustik performans konseriyle ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Sahnesi'inde sevenlerinin karşısına çıkıyor. Müziği bırakma kararı aldıktan bir süre sonra "Sahneye çıkmak istiyorum" diyerek müziğe geri dönen Teoman piyano, keman ve gitar üçlüsüyle "Paramparça", " İstanbul 'da Sonbahar", "En Güzel Hikayem" gibi parçalarının akustik versiyonlarını seslendirecek.

Bu haftanın diğer önemli konserini ise,halk müziğinin yaşayan en büyük ustalarından Arif Sağ ve Erdal Erzincan 20 kişilik bağlama orkestrası ile beraber 25 Temmuz Cuma akşamı verecek. 1996 yılında Almanya Cumhurbaşkanı Roman Herzog'un desteği ile Köln Filarmoni Orkestrası ile Köln Filarmoni Salonu'nda verdiği konserle Anadolu müziğinin batıya tanıtılmasına ciddi katkıları bulunan Sağ,sevenlerine bağlama doğaçlamalarıyla doyumsuz bir müzik zevki yaşatacak. Köln Filarmoni, Viyana Ambassade ve Tekfen Karadeniz Filarmoni gibi orkestralarla farklı müzik geleneklerini bir potada eriten Erdal Erzincan, bu kez öğrencilerinden oluşan 20 kişilik bir orkestrayla izleyici karşısına çıkıyor.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler