MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Eşkıya' Nürnberg'e hükümdar olacak

13-22 Mart tarihlerinde Nürnberg'te düzenlenecek 20. Türkiye-Almanya Film Festivali, Türkiye sinemasının 90'lı yıllarına damga vuran efsane film 'Eşkıya'nın yönetmeni Yavuz Turgul, başrol oyuncusu Şener Şen ve Fatih Akın'ın 'Yaşamın Kıyısında' filminde de izlediğimiz büyük Alman oyuncu Hanna Schygulla'ya onur ödülü verecek. Festivalin açılış filmi de 'Eşkıya' olacak.

Türkiye sinemasının yurtdışındaki en önemli kalelerinden olan Nürnberg'teki Türkiye Almanya Film Festivali, 20'nci yılını Türkiye sinemasının 90'lı yıllarına damga vuran 'Eşkıya'yla görkemli bir şekilde kutlayacak. 13-22 Mart tarihlerinde Nürnberg'te düzenlenecek festival, bu yıl 'Eşkıya' filmiyle açılacak. Açılışta 'Eşkıya'nın yönetmeni Yavuz Turgul ile başrol oyuncusu Şener Şen'e onur ödülü sunulacak.

1996 yılında gösterime giren 'Eşkıya', Türkiye sinemasının modern zamanlarındaki ilk büyük gişe patlamasını gerçekleştiren film olarak 1980'li yıllardan itibaren üretim ve seyirci sayısı bakımından büyük bir çöküş yaşayan Türkiye sinemasının kaderini değiştiren bir dönüm noktası sayılıyor. Başrollerini Şener Şen ve Uğur Yücel'in paylaştığı 'Eşkıya', 1996-1997 sezonunda 2 milyon 568 bin 339 kişi tarafından izlenerek o yıllar için inanılmaz bir izleyici rekoruna imza atmıştı.

Yavuz Turgul-Şener Şen ikilisini bir araya getiren bir başka unutulmaz film 'Muhsin Bey'in de gösterileceği 20. Türkiye Almanya Film Festivali'nden onur ödülü alacak diğer isimse Fassbinder filmi 'Maria Braun'un Evliliği'yle dünya çapında üne kavuşan, Fatih Akın'ın 'Yaşamın Kıyısında' ile Erden Kıral'ın 'Mavi Sürgün' filmlerinde de izlediğimiz büyük Alman oyuncu Hanna Schygulla olacak. Hanna Schygulla, onur ödülünü alacağı festival acılışından bir gün önce, 12 Mart saat 19.00'da Festsaal Künstlerhaus'ta düzenlenecek sinema söyleşisine de katılacak.

Şener Şen ve Yavuz Turgul ise 14 Mart saat 19:00'da 'Muhsin Bey'in gösteriminin ardından festival izleyicisiyle bir araya gelecek. Söyleşiye filmin diğer başrol oyuncusu Uğur Yücel de katılacak.

InterForum tarafından Nürnberg Şehir Belediyesi ortaklığında, Siemens ve SIGOS sponsorluğunda düzenlenen Türkiye Almanya Film Festivali'ne TC Başbakanlık Tanıtma Fonu, TC Kültür Bakanlığı'nın yanı sıra Bavyera Başbakanlık Dairesi ile Federal Almanya Kültür ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanlığı da destek veriyor.

Ayrıntılı bilgilere festival sitesinden ulaşılabilir: www.fftd.net

Vitrin


En Çok Aranan Haberler