MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Geleneksel Türk oyuncak bebekleri Arjantin'de sergilenecek

Türkiye'nin Buenos Aires Büyükelçiliği, Buenos Aires eyaletinin başkenti La Plata'da bulunan bir uluslararası oyuncak bebek müzesine geleneksel Türk oyuncak bebekleri hediye etti.

Türkiye'nin Buenos Aires Büyükelçiliği, Buenos Aires eyaletinin başkenti La Plata'da bulunan bir uluslararası oyuncak bebek müzesine geleneksel Türk oyuncak bebekleri hediye etti.

Republica de Los Ninos (Çocuklar Cumhuriyeti) adlı müzenin bulunduğu La Palata kentinin Belediye Başkanı Pablo Bruera'nın da katılımıyla düzenlenen program sonrasında "Ankara seğmeni", "Nasreddin Hoca" ve "İstanbul Gelini" gibi taş bebeklerin yanı sıra Tokat, Kapadokya ve Anadolu'nun farklı yörelerinden el yapımı bebekler müzede sergiye sunuldu.

Türkiye'nin Buenos Aires Büyükelçiliği Üçüncü Katibi Sedef Gözde Akal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ülkemizin çok da bilinmediği bu coğrafyada uluslararası bir oyuncak müzesinde Türk geleneğini yansıtan oyuncakların yer almasının gelecek nesli oluşturacak Arjantinli çocukların zihninde renkli bir Türkiye algısını oluşturacağını umut ediyoruz" dedi.

Müze Müdürü Cezar Luis Serna Amaya ise "Farklı ülkelerden müzemize yapılan oyuncak bebek bağışları, hem kültürel değişim ve hem de çocukların farklı kültürlere bakış açılarını geliştirebilmesi için gerçekten çok önemli" diye konuştu.

Amaya, Türkiye'nin yaptığı bağışın, müzeyi, her gün ziyaret eden yüzlerce kişi için önemli bir kültürel açılım haline getireceğini söyledi.

Programın sonunda ziyaretçilere baklava ve Türk kahvesi ikram edildi.Republica de Los Ninos, ülkenin eski Devlet Başkanı Juan Peron'un eşi olan ve tüm dünyada "Evita" olarak tanınan Eva Peron tarafından 1951 yılında kuruldu. Müzeyi ziyaret eden Walt Disney'in Disneyland'i kurma konusunda buradan ilham aldığı belirtiliyor.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler