MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gezi'de ölen gençler için çaldı

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşamını yitiren gençleri andı; eserlerini onlar için seslendirdi.

Say, "O gün, 12 - 13 yaşında bir çocuk sokakta yürüyor zve vuruluyor. Eserimde o sahneyi Berkin Elvan'ın gözünden anlattım..." dedi. Say, Yenimahalle Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde verdiği konserde, ADD'nin kendisi için çok özel bir yeri olduğunu dile getirdi. Say, "Böyle bir kuruluşun 25. yıl etkinliklerinde konser verdiğim için çok mutluyum" derken, Ankara'ya daha sık gelmek istediğini vurguladı. Say "ADD için bir konser vermek benim için özel. Türkiye'de böyle bir derneğin olması, Atatürk'ün düşüncelerinin devamı, hepimiz için önemlidir. Yıllardır ADD ile süren bir dostluğumuz var. Bundan sonra da birlikte konserler vermek istiyorum" dedi.

'Berkin Elvan'ın gözünden anlattım...'

Konserinde, Gezi Parkı direnişi için bestelediği eserlere geniş yer vereceğini belirten Say sözlerini şöyle sürdürdü: "Gezi Parkı direnişi ilgili 3 bölümden oluşan eserimiz var. Bu konserde ikinci eseri dinleyicilerle paylaşacağız. Hiçbir sözü olmayan, Gezi'de yaşananları müzisyen gözüyle anlatmaya yönelik bir eser bu. Belgeselci belgeselini yapar, fotoğrafçı da olayın fotoğrafını çeker ya, bu da müziğini yapmak işte... Bugün akşam (önceki gün) çalacağım, Gezi Parkı'nın ilk günlerini anlatan bölüm olacak. Daha sonra 'Gaz Bulutunun Sessizliği' adlı eserde yaşanan olayları anlatıyoruz. Ardından Berkin Elvan bölümü var..."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler