MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gümüşlük'te klasik günler başlıyor

11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 12 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 12 Temmuz Cumartesi akşamı Piyanist Gülsin Onay konseriyle açılıyor. Gümüşlük'ün yaz akşamları 11 yıldır dünyaca meşhur klasik müzik sanatçılarının notalarıyla olağan üstü bir atmosfere bürünüyor. Bu yıl da festivalde enstrümanlarında vürtüözlüğü yakalamış sanatçılar festivalin eşsiz mekanı Koyunbaba antik taş ocağında birer konser verecek.

12 Temmuz - 15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek festival, ünlü Rus piyanist Ilya Itin, Fransız piyano üstadı Jean-Bernard Pommier, keman sanatçısı Olga Martinova, obua sanatçısı Celine Moinet, fagotçu Rui Lopez, Trio Milhaud, soprano Çimen Seymen, dünyaca ünlü piyanistimiz Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ve daha bir çok ünlü ismi konuk edecek.

Festival bünyesinde her yıl düzenlenen Gümüşlük Festival Akademisi'nde ise bu yıl 14 Temmuz - 21 Temmuz tarihleri arasında Elif Şahin; 22 Temmuz - 6 Ağustos tarihleri arasında festival konukları Kemal Gekic, Ilya Itin, Gülsin Onay ve Jean-Bernard Pommier'ın katılımlarıyla piyano masterclassı gerçekleşecek. 3 - 9 Ağustos tarihleri arasında ise Olga Martinova genç yeteneklere keman masterclassı verecek.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler