MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlk korolar festivali KoroFest başlıyor

Türkiye'nin ilk korolar festivali KoroFest, dünyanın en iyi şef ve korolarını Boğaziçi Üniversitesi'nde bir araya getiriyor.

2009'dan bu yana 2-7 Eylül tarihleri arası gerçekleşen, bu yıl da 5. si düzenlenecek olan Türkiye'nin ilk korolar festivali KoroFest, dünyanın en iyi şef ve korolarını Boğaziçi Üniversitesi'nde bir araya getiriyor.

2,5 milyon üyeye sahip Avrupa Korolar Festivali'nin desteklediği, bu festival, dünyanın en iyi koro festivallerinin vazgeçilmez şeflerini ağırlıyor. Uzun yıllar Güney Afrika ve Almanya'da koro şefliği üzerine çalışan Alman şef Markus Detterbeck'in, Çağlar Boyu Koro Müziğinde Ritm ve Gençlik Oda Korosu Buluşması ve Europa Cantat gibi özel etkinliklerin vazgeçilmez davetlisi Fransız şef Maud Hamon-Laoisance'nin Yaşamın Küçük Tatları adlı atölyeleri KoroFest'in en merakla beklenen etkinliklerinden.

Türkiye'den birçok koro ile birlikte Polonya, Estonya, İran, Almanya, İsviçre ve Bulgarsitan'dan korolar ağırlayacak olan KoroFest, festival boyunca Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall, Üç Horan Ermeni Kilisesi ve St. Espirit kiliselerinde eşzamanlı konserler düzenliyor. Ayrıca, Boğaziçi Üniversitesi Büyük Toplantı Salonu'nda (BTS) gerçekleştirilecek olan kapanış konserinde 400'den fazla katılımcı, beş gün boyunca çalıştıkları atölye parçalarını seslendirecek.

Müziğin yalnızca salon duvarlarında yankılanmasını istemeyen KoroFest, katılımcıları ile birlikte açık hava etkinlikleri kapsamında Beşiktaş'ta sokak konserleri verecek, sabahları müzisyen yogası yapacak ve canlı karaoke etkinlikleri düzenleyecek. Ayrıca, oyun köşesi, kumaş boyama ve film gösterimi etkinlikleriyle, katılımcılara unutulmaz bir festival deneyimi yaşatacak.

Bilgi ve İletişim için:

korofest@gmail.com

Başak Doğan: +90 555 693 31 01
İrem Arslan: +90 536 567 44 80


Vitrin


En Çok Aranan Haberler