MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İnsan, yapay zekaya karşı

28 Gün Sonra, Yargıç Dredd filmlerinin senaristi Alex Garland'ın yazıp yönettiği psikolojik gerilim, insanla yapay zekanın savaşımını başarılı bir vurguyla betimliyor.

Dünyanın en popüler arama motoru olan, internet milyarderi NathanBateman'ın Blue Book şirketinde çalışan Caleb Smith çalışkan, başarılı bir bilgisayar programcısıdır. Bir gün Caleb şirketin büyük ikramiyesini kazandığını öğrenir. Caleb, Nathan'ın gözlerden ırak, ultra modern araştırma tesisine gelir.

Birlikte çalışmaya başlamadan Nathan, Caleb'ten önce bir gizlilik anlaşması imzalamasını ister. Caleb kendini bir anda sıra dışı bir deneyin içinde buluverir. Güzel, çekici kadın robot Ava'yı birlikte test edeceklerdir.

Caleb, yapay zekalı Ava'yla etkileşimde bulunup onunla etkileşimde Bulunduğunu anlamazsa test başarılı demektir. Bir süre sonra, Caleb, Nathan ve Ava arasındaki deney karmaşık, karanlık bir psikolojik çatışmaya dönüşür.

Ex _ Machina Yönetmen: Alex Garland Oyuncular: Domhnall Gleeson, Oscar Isaac, Alicia Vikander, Sonoya Mizuno / 2015, 103 dakika, As Sanat.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler