MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul Devlet Tiyatrosu 'Perde' diyor

"Türkiye'nin Perdeleri Türk Tiyatrosuyla Açılıyor" sloganıyla ilk haftasını yerli oyunlara ayıran İstanbul Devlet Tiyatrosu, milli ve manevi duyguları pekiştirerek milletin birliğine katkı sağlayacak ve bu toprakların hikayesine ışık tutacak.

Geçen sezondan kapalı gişe oynayan oyunların yanı sıra yeni oyunlar ile sezonu açacak olan İstanbul Devlet Tiyatrosu, Ahmet Hamdi Tanpınar, Recep Bilginer gibi yazarların oyunlarını sahneye taşıyacak. Sezonun ilk haftasına bir Ahmet Hamdi Tanpınar klasiği olan 'Huzur' oyunuyla başlayan, İstanbul Devlet Tiyatrosu repertuarındak çeşitlilik tüm sezon boyunca devam edecek.

2015-2016 Tiyatro Sezonu'nda Purnima ve Sırlar Ormanı (Ç.O), İkinci Bölüm, #Cehennem, Tersine Dünya, Erkek Arkadaş , Bersisa, Sessizliğin İçinden, Medea Kali, Lay Lay Lom (Ç.O), Jennifer'ın Düğünü / Osman Gazi, Erkek Parkı, Coriolanus oyunlarının prömiyerlerini yaparak izleyiciyle buluşturan İstanbul Devlet Tiyatrosu, hem hiç tiyatro izlememiş kişilere tiyatro sevgisini aşılamış, hem de Türk Tiyatrosu'na yadsınamaz bir katkı sağlamıştır. İstanbul Devlet Tiyatrosu, Türk Tiyatrosu'na katkısının yanı sıra bu sezon da daha önceki sezonlarda yapılan sosyal etkinlik ve yeni proje çalışmalarıyla, sanata daha fazla katkı sağlamaya devam edecektir. İstanbul Devlet Tiyatrosu, yeni projeler kapsamında özellikle çocuklarımıza, yarınlarımıza yönelik çalışmalara ağırlık verecek olup, çocuklarımızı sanatın eşsiz gücüyle tanıştırıp mutlu etmeyi ve güzel geleceğimizin inşasında sanatın yapıcı gücünden faydalanmayı ön planda tutacaktır.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler