MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul sokakları 'JR' ile buluşuyor

Ted Prize ödüllü sokak sanatçısı ve fotoğrafçı JR, "Wrinkles of the City" projesini; Los Angeles, Cartagena, Şangay, La Havana ve Berlin'den sonra İstanbul'da gerçekleştirecek.

İstanbul 74'ün her yıl düzenlediği Uluslararası Sanat ve Kültür Festivali-IST. Festival (Istancool) kapsamında ilk kez İstanbul'a gelen ve projenin son ayağını İstanbul olarak belirleyen JR, 2015 senesinde hayata geçireceği proje için çalışmalara başladı.

"The Wrinkles of the City" projesi kapsamında İstanbul sokakları JR'ın işleriyle buluşacak ve projenin her aşaması kaydedilerek bir film haline getirilecek.

Prestijli TED (Yaymaya Değer Fikirler) Ödülü'ne layık görülen ünlü sanatçı JR tarafından dünyanın çeşitli şehirlerinde gerçekleştirilen "The Wrinkles of the City" özel bir tarihe sahip şehirlerin dahil edildiği dünya çapında bir sanat projesi olarak tanınıyor. Proje, gerçekleştirdiği şehirlerde yaşayan yaşlı halkın portre fotoğraflarını, dev ölçeklerde kamu alanlarına taşıyarak, yaşlanma sürecini ve bu sürecin hem insanların hem de şehrin kimlik anlayışını nasıl etkilediğini samimi ve etkili bir şekilde anlatıyor.

İşlerini serbestçe dünyanın dört bir yanındaki sokaklarda sergilediği için dünyanın en büyük sanat galerisinin sahibi olarak tanımlanan ünlü Fransız sanatçı JR, sokaklarda sergilenen işlerinin çarpıcılığıyla, tipik bir sanatsever veya müze ziyaretçisi olmayan kişilere de ulaşıyor.

JR'ın, dünyadaki problemler ve yaşanan acılar için farkındalık yaratan aktivist sanatı, gerçekleştirildiği ülkeler ve ele aldığı konulara dikkat çekerek medyanın ve sanat otoritelerinin ilgi odağı olmayı başarıyor.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler