MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'daki ücretsiz kurslar

İstanbul`da belediye, gençlik merkezi ve halk eğitim merkezlerinin verdiği ücretsiz kurslar için kayıtlar devam ediyor.

İstanbullular için kurs dönemi başlıyor. İstanbul'da birçok merkez hayat boyu öğrenme kapsamında aklınıza gelebilecek hemen hemen her dalda ücretsiz kurs hizmeti sunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSMEK kursları, her ilçede bulunan halk eğitim merkezi ve bazı belediyelerin bünyesinde bulunan gençlik merkezlerinde içinizdeki saklı kalmış yetenekleri keşfedebilir, bir meslek sahibi olabilir ya da öğrendiklerinizi hayata uygulayarak aile bütçenize katkıda bulunabilirsiniz. Biz de sizin için İstanbul'da ücretsiz kursları takip edebileceğiniz kurs merkezlerinin listesini oluşturduk. Haberimizden hangi merkezin hangi kursları verdiğini, kayıt tarihlerini ve iletişim adreslerini öğrenebilirsiniz.

İSMEK

İSMEK 2014 - 2015 eğitim öğretim dönemine önemli yeniliklerle giriyor. Halen 233 kurs merkezinde eğitim veren İSMEK branş sayısını 250 ye ulaştırdı. Yeni dönemde kayıtlar 5 Eylülde başlıyor.

İSMEK'in ücretsiz sanat ve meslek eğitimlerinden yararlanmak isteyen İstanbulluların sadece kimlik fotokopileri ile birlikte kurslarımıza başvurması yeterli.

Spor Eğitimlerimizden yararlanmak isteyenlerin ise spor yapmalarına engelleri olmadıklarına dair rapor getirmeleri gerekiyor.

Yeni bir meslek edinmek, mesleğinde ilerlemek, öğreneceği bir sanatla yeteneğini keşfetmek ya da aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen herkesin, ilgisine göre branş bulabileceği İSMEK'te eğitim almak isteyenlerin, bazı branşlarda kontenjanların ilk günden dolması nedeniyle kayıt yaptırmakta geç kalmamaları gerekiyor.

İSMEK, 2014 - 2015 eğitim ve öğretim döneminde, el sanatlarından bilişime, çocuk gelişiminden müziğe, giyimden yiyecek ve içecek hizmetlerine, 28 alan altındaki 250 branşta, 233 kurs merkezinde ücretsiz sanat ve meslek eğitimi verecek. Kursiyer adayları, eğitimi verilen branşlarla ilgili detaylı bilgiyi, kurs merkezlerindeki yetkililerin yanı sıra, internet sitemizde branşların tanıtıldığı linkleri açarak ve aşağıdaki Branş Rehberini indirerek alabilirler.

BELEDİYELERİN GENÇLİK MERKEZİ KURSLARI

1. Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi (BAYGEM)

BAYGEM'de 2013-2014 eğitim dönemi başlıyor. Kesin kayıtlar için aramalar başladı. Bu yüzden kurs için BAYGEM'e ön kayıt yaptırdıysanız bugünlerde telefonlarınızı açık tutmanızda fayda var. Her türlü soru ve talepleriniz için BAYGEM`e gelip Spor salonunda oluşturulan danışma birimine başvurabilirsiniz.

Bu önemli duyuruyu paylaştıktan sonra biraz da kursların içeriğinden bahsedelim. Kendini yetiştirmek, meslek edinmek, zamanını daha yararlı kullanmak isteyen 15-35 yaş arasındaki herkes Bayrampaşa Gençlik Merkezi'nde verilen kurslardan faydalanabiliyor.

Bilgisayar işletmenliği, bilgisayarlı muhasebe, grafikerlik, web tasarım, autocad, Osmanlı Türkçesi, İngilizce, Arapça, Almanca, Rusça, Arnavutça, Boşnakça, İtalyanca, hat, tezhip, ebru, tiyatro, resim, fotoğrafçılık, eğitici annelik, kişisel gelişim, bağlama, gitar, keman, ney, ud, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, tasavvuf musikisi, futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, bilardo, satranç, halk oyunları, gazetecilik, sinema TV, radyo programcılığı, ilkyardım, yazarlık gibi kurslardan faydalanabilirsiniz.

Kayıt için gerekli evraklar:

Diploma veya öğrenim belgesi fotokopisi

Nüfus cüzdanı fotokopisi

Fotoğraf (2 adet)

İkametgah

BAYGEM'de kurs kayıtları için süreç şöyle işliyor: BAYGEM internet sitesinden istediğiniz her zaman istediğiniz kursa ön kayıt yaptırabiliyorsunuz. Ön kayıt işlemi bittikten sonra sıranız geldiğinde BAYGEM tarafından telefon ile aranıp kursa çağrılıyorsunuz.

Ayrıca bir not BAYGEM kurslarına devam edip başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı'nca onaylı sertifika veriliyor.

Tel: 212 567 80 53

Adres: İsmetpaşa mah. Nadir Tümer sok. No: 1 Bayrampaşa
2. Üsküdar Belediyesi Gençlik Merkezi

Üsküdar Belediyesi Gençlik Merkezi'nin eylül dönemi için kurs kayıtları başladı.

Üsküdar Belediyesi Gençlik Merkezi resim, karikatür, hat, ebru, gitar, ney, bağlama, keman fotoğraf, sinema, tiyatro, halk oyunları, atölyelerinin yanı sıra çevre, bilim, robot, astronomi kulübü gibi kulüpler bulunuyor. Ayrıca bilişim alanıda web tasarım, photoshop, grafik, yazılım atölyeleri hizmet veriyor.

Spor alanındaki fitness, pilates, step-aerobik, karate-do, judo, bilardo, satranç, izcilik gibi klüplerin yanı sıra dil, düşünce, edebiyat ve tarih kulüpleri gençlerin gelişimine katkıda bulunmak için faaliyet gösteriyor.

Tel: 216 557 71 98

Adres: Burhaniye Mah. Genç Osman Sk. No:13 P.K. 34676 Üsküdar / İstanbul
Belediyelerin Verdiği Ücretsiz Kurslar
1. Avcılar Belediyesi

Barış Manço Kültür Merkezi kurslarında her dönem 4 bin öğrendi eğitim almakla birlikte, tiyatro, halk oyunları, resim, heykel, müzik, bağlama, çini boyama, bale, modern dans, Türk halk müziği ve Türk sanat müziğinin yanı sına keman ve gitar eğitimleri de veriliyor.

Ayrıca haftanın 5 günü çocuk grupları için İngilizce eğitim veriliyor. Kurslar hakkında ayrıntılı bilgi almak için 212 509 90 55 no'lu telefonu arayabilirsiniz.

2. Bağcılar Belediyesi

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evleri için yeni dönem kayıtları 2 Eylül'de başladı. İlköğretim çağında bulunan 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için; sabah ve öğleden sonra olmak üzere beş ana ders, branş öğretmenleri tarafından veriliyor. Ayrıca öğrencilerin burada günlük ödevlerini, dönem ödevlerini, yıllık ödevlerini ve projelerini bilgisayar ortamında hazırlayabilme imkânı sağlanıyor.

Bağcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgi Evleri, Ocak 2008'de Kazım Karabekir Bilgi Evi ile hizmet veriyor. Açıldığı yılın sonunda iki Bilgi Evi daha açılarak sayısı üçe, 2010 yılında dörde ve 2011 yılı sonunda üç Bilgi Evi daha açılarak bu sayı yediye ulaşmıştır.

Bağcılar Belediyesi Bilgi Evlerinde Türkçe, Matematik, Tarih gibi derslerin yanı sıra halk oyunları, masa tenisi, satranç, gitar, bağlama, badminton, diksiyon gibi çok farklı alanlarda dersler veriliyor.
Tel: 212 445 68 90

3. Başakşehir Belediyesi Bilgi Evleri

Başakşehir Belediyesi, çocukların kültürel anlamda gelişimini sağlayan, sosyal kazanımlarını, özgüvenlerini yükselten, donanımlarını çoğaltarak hayata daha güçlü başlamalarına olanak sağlayan ilçe genelinde mevcut Bilgievleri'nin sayısını hızla artırıyor. Güvercintepe, Necdet Yıldırım, Cemil Meriç, Cevdet Kılıçlar, Şahintepe, Akif İnan Bilgievleri ile öğrencilerin teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanarak kendilerine geliştirebilmelerine imkan sağlanıyor.

8-14 yaş çocuk ve gençlere yönelik faaliyetlerde bulunan bilgi evlerinden öğrencilerin bilgievinden istifade edebilmeleri için üye olmaları gerekmektedir. Bilgievinde müzik kursu, bilgievi korosu, bilgisayar, tiyatro, ebru ve resim kurslarının yanı sıra gezi, okuma, satranç ve izcilik kulübü gibi kulüpler faaliyetlerini sürdürüyor.

Üyelik için istenen belgeler şöyle:

• Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

•Öğrenci Belgesi

• Velisinden Muvafakatname (Kayıt Formu)

• 2 Adet Vesikalık Fotoğraf

Tel: 212 487 11 44
4. Beşiktaş Belediyesi

Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ücretsiz olarak 40'a yakın branşta el emeğini değerlendirme ve meslek edindirme kursları sunuyor. Başvuru için ön kayıtlar 3 Eylül - 18 Eylül tarihleri arasında Levent Hizmet Binası'ndan yapılacak.

Yabancı dilden el sanatları kurslarına, müzik ve gösteri sanatı kurslarından kişisel gelişim ve eğitim kurslarına, bilişim teknolojilerinden grafik ve fotoğrafçılık kurslarına kadar pek çok farklı alanda kendinizi yetiştirmek, geliştirmek ve bu kursların sonunda yeni bir mesleki beceri edinmek mümkün. Kurs programını başarı ile tamamlayan katılımcılara, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı eğitim sertifikaları veriliyor.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler