MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

John Lennon'ın Kraliçe'ye yazdığı mektup yıllar sonra ortaya çıktı

John Lennon'un Kraliçe'ye yazdığı, Britanya İmparatorluk Nişanı'nı iade ettiğini açıklayan mektubu yıllar sonra eski bir 45'liğin içinden çıktı.

Efsane Beatles grubunun en ünlü üyesi John Lennon'ın Kraliçe'ye yazdığı ve eski bir 45'lik plağın içinde bulunan mektubuna 60 bin sterlin (220 Bin TL) değer biçildi.

Mektupta MBE Nişanı'nı (İngiltere'de kral ya da kraliçe tarafından belli bir başarı karşısında verilen Britanya İmparatorluk Nişanı) iade etmek istediğini yazan Lennon'ın gerekçelerini sıralaması dikkat çekti.

Mektubun 20 yıl önce, İngiltere'de insanların toplanıp otomobillerinin bagajlarında getirdikleri eşyaları satışması anlamına gelen "car boot sale" ile 10 sterline satıllan bir plaktan çıktığı öğrenildi. Müzik hafızası uzmanı Darren Julien, bu mektubu "inanılmaz buluş" olarak nitelendirdi.MEKTUBU GÖNDERMEDİ

Uzmanlar Lennon'ın el yazısıyla kaleme alınmış mektubu Lennon'ın yazdığına ancak Buckingham Sarayı'na postalamamaya karar verdiğini düşünüyor.
MEKTUPTA MÜREKKEP LEKESİ VAR

Darren Julien, "Mektuptaki imzanın lekelenmiş olduğunu görebilirsiniz. Benim teorim, John Lennon'ın bu örneği mürekkep lekesinden dolayı göndermediği yönünde" dedi.
"KRALİÇE'YE LEKELİ MEKTUP GÖNDERİLMEZ"

Julien, "Kraliçe'ye mektup yazıyorsanız onun mükemmel görünmesini istersiniz, mürekkep lekesi olsun istemezsiniz" şeklinde konuştu.
"İKİNCİ MEKTUBU GÖNDERDİ"

Julien, Lennon'ın mektubun ikinci versiyonunu yazdığını ve bunu Kraliçe'ye göndermiş olabileceğini belirtti.
PROTESTO ETTİ

Lennon mektubunda şunları yazıyor:

"MBE Nişanı'nı, Britanya'nın Nijerya-Biafra'ya müdahalesini, Amerika'nın Vietnam'da olmasını ve şok politikasının yayılmasını protesto etme amacıyla iade ediyorum."

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler