MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kapadokya'da müzik dolu bir tatil alternatifi

Eğer hâlâ içinize sinen bir tatil planınız yoksa, rotanızı Kapadokya'ya doğru çevirebilirsiniz. Çünkü 6'ncı Uluslararası Müzik Festivali bu yaz Kapadokya'ya dönüyor.

Cumartesi başlayacak festival 23 Ağustos'a kadar üç hafta boyunca bölgenin misafirleri ile yerlileri, Batı klasik müziği tarzlarından klasik Türk müziğine ve klasik caz'a varan geniş bir repertuvarda müziğin farklı renklerinin tadına varacaklar. Dinleyiciler Mozart, Brahms ve Dvorak; Ellington, Tatum ve Miles dinleyebilecekleri gibi, Cemil Bey, Dede Efendi ve Kandemir de duyabilecekler. Ayrıca Stravinski, Bartok ve Enescu'dan yeni neslin yakın zamanda besteledikleri eserlere uzanan yelpazede müzikleri de dinleyebilecekler.

Konserlerin ana mekanlarını Avanos'ta görkemli yeni yeraltı Güray Seramik Müzesi ve Mustafapaşa'da Aya Nikola Manastırı, Eleni Kilisesi ve restore edilmiş bir Osmanlı medresesi gibi farklı mekanlar oluşturacak. Müzikseverler ayrıca bölgeyi Casa do Ziya, Nevşehir Kültür Merkezi, Turist Otel Göreme, Uçhisar Kalesi, Fresco Konakları, Ortahisar Kültür Müzesi, Seten Restoran, Muti by Prokopi, House Hotel, Dinler Kayakapı ve Gamirasu Cave Hotel'de gerçekleşecek müzik aktivitelerine katılarak keşfedebilecekler. Kimi sabahlar UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göreme Açık Hava Müzesi'ndeki eski rahiplerin hücrelerinden müzik yankılanacak.

Festivale ABD'den kemancı James Buswell, çellist Carol Ou, besteci Kurt Rohde, çellist Elinor Frey, kemancı William Harvey; Türkiye'den kemancı ve solist Özcan Ulucan, viyolacı Tuba Özkan, çellist Sinan Dizmen, flütist Cem Önertürk, kemençeci Nermin Kaygusuz, bağlamacı Cenk Güray, piyanist Jerfi Aji, besteci Reuben de Lautour, perküsyoncu Amy Salsgiver, piyanist Çağdaş Özkan, besteciler Onur Türkmen ve Tolga Yayalar, şef Orhun Orhon ile piyanist Birsen Ulucan katılacak. Festivalin katılımcıları arasında ayrıca; Sibel Köse, Graz Konservatuvarı'ndan bariton Prof. Ulf Bästlein, Macar kemancı ve Münih Devlet Operasının eski baş kemancısı Ildiko Moog, Konzerthaus Orchester Berlin'in solo viyolacısı Atilla Aldemir, 'Rising Stars' konser turnesiyle onurlandırılan Tetraktys Quartet üyesi viyolacı Ali Başeğmezler ve yenilikçi Berlin Counterpoint'in kurucuları Sacha Rattle ve Zeynep Özsuca gibi pek çok isim öne çıkıyor.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler