MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lee'nin romanı kasımda Türkçede

Harper Lee'nin ilk kitabından 55 yıl sonra yayımlanacak "yeni" romanı Go Set a Watchman, kasımda Türkiyeli okurlarla buluşacak.

Harper Lee'ye Pulitzer Ödülü'nü de kazandıran ve tüm dünyada 40 milyondan fazla satış rakamına ulaşan Bülbülü Öldürmek (1960) bugüne kadar yazarın tek kitabı olarak biliniyordu. Ancak 2014'ün son aylarında, 1950'lerin ortasında yazmış olduğu başka bir romanı daha keşfedildi: Go Set a Watchman.

İngiltere ve Amerika'da aynı anda 14 Temmuz'da 2 milyon kopya ile yayımlanacak olan Go Set a Watchman şimdiden önsiparişte bir numaraya oturdu.

Yeni açıklanan kapak tasarımları da heyecan yaratan romanı okumak için Türkiyeli okurlar fazla beklemeyecek.

Kitap bu yıl 7-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 34. Tüyap İstanbul Kitap Fuarı'yla aynı anda Püren Özgören çevirisi ve Sel Yayıncılık etiketiyle raflardaki yerini alacak.

Go Set a Watchman'de Bülbülü Öldürmek'in unutulmaz karakteri Jean "Scout" Louise Finch, 20 yıl sonra doğduğu kasabaya, babası avukat Atticus Finch'in yanına dönüyor. 1950'lerin ortasında yaşanan dönüşümlerle çalkalanan bu küçük Alabama kasabasında toplumsal ve bireysel mücadele yine devam ediyor.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler