MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Maria Farantouri, Açıkhava'da konser verdi

Maria Farantouri, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde hayranlarıyla buluştu.

Zorba filmi müziklerinin bestecisi Mikis Theodorakis'in 90. doğum gününe özel bir konser veren sanatçıya, Theodorakis'in yakın arkadaşlarından Alexandros Karozas da buzukisiyle eşlik etti.
Farantouri, uzun yıllar sonra yeniden Türkiye'de konser verdiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "Mikis Theodorakis ve arkadaşım Zülfü Livaneli'yle Türkiye'deki konserlerimizde Türk Yunan dostluğunu yaşattık. Theodorakis, 3 gün önce 90. yaşını kutladı. Doğal olarak konserin büyük bölümünü Theodorakis'in şarkılarına ayıracağız. Bunun yanı sıra farklı Yunan ezgilerini de seslendireceğiz" dedi.
"Yiğidim Aslanım", "Leylim Ley" ve "Katibim"i Yunanca seslendiren ünlü sanatçıya hayranları Türkçe vokal yaptı. "Karlı Kayın Ormanı" isimli şarkıyı Türkçe seslendiren Farantouri, Theodorakis'in bestelerinin yanı sıra Eleni Karaindrou, Manos Hatzidakis ve Vassilis Tsitsanis gibi ünlü Yunan bestecilerinin eserlerini de yorumladı.
Konserde, buzuki ve bağlamada Zakkas Iraklis, saksafon ve flütte Papadopoulos Efthymios, kontrabasta Klampanis Petros, davul ve vurmalı çalgılarda Spyridon Panagiotopoulos'un, udda Christos Tivaios sanatçıya eşlik etti.
Zülfü Livaneli'yle çıkardığı albümle Türkiye'de 80'li yıllarda üne kavuşan Farantouri ve Livaneli, Türk-Yunan dostluğuna ön ayak olarak birlikte birçok konser verdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler