MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Marmaris, Uluslararası Kısa Film Festivali başlıyor

Marmaris Belediyesi ve Martab işbirliğiyle 24-27 Eylül tarihlerinde Marmaris'te düzenlenecek olan festival, ulusal ve uluslararası alanlarda seyirciyle buluşmayı amaçlıyor.

Festival ayrıca önemli bir turizm kenti olan Marmaris ve çevresinin "kısa film" platosu olarak kullanılmasında öncülük yaparak, Türkiye başta olmak üzere, yurtdışından gelen "kısa film" yönetmenlerine film çekme olanağı sağlamayı hedefliyor.

JÜRİDE ÖNEMLİ İSİMLER
Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivali'nin jürisi; Vecdi Sayar, Hayri Çölaşan, Aslı Şahin, Mustafa Altıoklar, Orhan Aydın'dan oluşuyor.

Festival danışmanlığını Sayın Ahmet Mümtaz İdil, Festival Başkanlığını ise Sayın Şeref Öztürk'ün üstlendiği organizasyona, Türkiye'den 50'ye yakın yönetmen, senarist, oyuncu, yazar ve film eleştirmeni katılıyor.

Kısa filmler kurmaca, belgesel, canlandırma/animasyon ve deneysel dallarında yarışacak filmlerin kazanan yönetmenlerine ise "Festival Onur Plaketleri" verilecek.

Festival kapsamında gerçekleşecek olan yarışmaya katılacak filmler, ön jüri üyelerimiz Bülent Özkam, Tarık Alpagut ve Serdar Gürcan tarafından elemeden geçirilerek, ana jüri üyelerimizce değerlendirilmeye alınacak.

SANATÇILAR MARMARİS'E AKIN EDECEK
Festivale; Emine Ülker Tarhan, Levent Üzümcü, Arif Keskiner, Gülsen Tuncer, Engin Ayça, Zeynep Altıok Akatlı, Sabah Duru, Suat Çağlayan, Prof.Oğuz Oyan, Işıl Oyan, Fatih Erkoç, Safa Önal, Ertem Görenç, Tarık Tarcan, Birgül Ayman Güler gibi konuklar katılacak.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler