MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mei Yi Foo'dan Büyüleyen Dokunuşlar

2013 yılında BBC Music Magazine tarafından "yılın en iyi çıkış yapan sanatçısı" seçilen Malezyalı Piyanist Mei Yi Foo, müziğine hayran bırakan piyano performansı ile 16 Nisan'da İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda İstanbullu müzikseverlerin karşısına çıkacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), farklı müzikal lezzetleri İstanbullularla buluşturarak kültür hayatımıza zenginlik katmaya devam ediyor.

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 16 Nisan Çarşamba günü 20.00'da gerçekleştirilecek konserde, Malezyalı Piyanist Mei Yi Foo kendine özgü yorumu ve hayran bırakan piyano performansı ile dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak.

Müziği Özgür Kılan Mutluluk Kaynağı

Mei Yi Foo, 2013 yılında BBC Music Magazine tarafından "yılın en İyi çıkış yapan sanatçısı" ödülünü kazandı. Dünyanın en prestijli gazetelerinden The Times, Piyanist Mei Yi Foo'nun 'Musical Toys' adlı yeni albümünü "müziği özgür kılan bir mutluluk kaynağı" olarak tanımlıyor. İlk albümü 'Recital' ile yakaladığı başarıyı devam ettiren Mei Yi Foo, 20. ve 21. Yüzyılın repertuarını keşfetmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü şeflerle çalışan sanatçı, müziğin yeni savunucusu olarak Viyana'da Schoenberg Centre, Berlin'de Ultraschall Festivali, Münih'te Pinakothek der Moderne gibi önemli organizasyonlarda yer aldı. Malezya doğumlu Mei Yi, ülkesinde sanat ve müziğe katkılarından dolayı "Setiawan Tuanku Muhriz" madalyası ile onurlandırıldı. Londra'da yaşayan Mei Yi Foo, Dimitri Ashkenazy, Shlomy Dobrinsky, Patricia Kopatchinskaya, Antti Siirala, Matthew Trusler ve Ashley Wass ile oda müziği yapıyor.

Kendine has yorumu ile Avrupa, Amerika ve Asya'da dinleyicilerin beğenisini toplayan sanatçı, dünyanın önde gelen festivallerinde düzenli olarak sahne alıyor. Malezyalı Piyanist Mei Yi Foo, kalplere dokunan piyano yorumu ile kendisini dinlemeye gelen sanatseverleri duygu yüklü bir müzikal yolculuğa çıkaracak.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler