MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersinli köylü film sektörüne de el attı

Mersinli köylüler 'organik film festivali' için kolları sıvadı.

Tarihi ve doğal güzellikleri sinemacılarca keşfedilen ve son yıllarda pek çok filmin çekildiği Erdemli'de köylüler, film festivali yapmaya hazırlanıyor 'Organik film festivali' sloganıyla yola çıkan köylüler, festivallerine Altın Limon adını verdi. 1970'li yıllarda yaygın olarak kullanılan yazlık sinema tadında bir festival yapacaklarını belirten köylüler, konuklara odun ateşinde patlamış mısır ve şehir gazozu ikram edecekler. Jürisi köylülerden oluşacak festivalde, 'Yılın en organik filmi', 'En organik yönetmeni', 'En organik senaryosu' ve 'En organik oyuncusu' ödülleri verilecek.

Festival Düzenleme Komitesi Başkanı ve limon üreticisi Sinan Uğuz, “"Birincisi limon altın rengidir. İkincisi limon hayatımızda altın değerindedir. Bütün kazancımız limon üzerindendir. Bu festivalin organizasyonunu bile limondan kazandıklarımızla yapacağız. İşte bu sebepten, festivalimizin adı Altın Limon, sloganımız da 'organik film festivali' olacak"”dedi.

Uğuz "Bizim işimiz güzümüz limon. Sinemayla, filmle ilgilenecek zamanımız olmaz. Son bir kaç yıldır bölgemizde filmler çekilmeye başlandı, oyuncu seçimleri yapıldı ve bu işlerde oynayan arkadaşlarımız oldu. Daha önceleri bu işlere soğuktuk ama gördükçe, tanıdıkça, film çekmek için gelen arkadaşlarla muhabbet ettikçe ne kadar güzel olduğunu fark ettik. Bu çalışmalarda görev alan arkadaşlarımızın çekimlerden bahsederken gözlerindeki ışığı görmeniz gerekirdi. Festival haberlerini görünce ‘bizim burada o kadar film çekildi, niye Mersin'de film festivali yapılmıyor dedik ve işe koyulduk. Hepimiz limon üreticisi köylüleriz. Doğal olarak festival komitesi de bu insanlardan oluştu. Diğer festivallerin halktan kopuk olduğunu düşünüyoruz. Bizim festivalimiz, Mersin'in limonu gibi altın renginde ve organik olacak.”Bu festival bir köylü girişimidir. Dostlarımız, arkadaşlarımız ile halkımızın desteği ile düzenlediğimiz organik bir oluşumdur. Herhangi gibi siyasi ve ticari amacı olmayan tamamen halkın festivalidir. Muhakkak eksiklerimiz ve yanlışlarımız olacak ama önemli olan başlamak. Festivalle ilgi en büyük hedefimiz gelenekselleşmesi ve bütün Mersin'e yayılan geniş bir festival olması" diye konuştu.

Uğuz, Altın Limon Fil Festivali'nin takvimini önümüzdeki günlerde ilan edeceklerini söyledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler