MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Mutlu Ol'mak için gidilecek konser

Bir zamanlar 'Don't Worry, Be Happy' şarkısıyla tüm dünyaya 'mutlu ol' diye seslenen efsane şarkıcı Bobby McFerrin, mesajını tekrarlamak üzere 3 Mart salı günü 20.00'de CRR Konser Salonu'nda olacak.

35 yaşın üstünde olup da Bobby McFerrin ismini duymamış bir müziksever var mıdır? Ya da 'Don't Worry, Be Happy' isimli şarkıyı?.. Doğaçlama konusunda tür ve sınır tanımayan, çok önemli bir ses Bobby McFerrin. 1950 New York doğumlu. Anne ve baba, klasik eğitim almış şarkıcı olunca, oğul da aynı yoldan gitmiş ve sesini ilk defa 1977'de duyurmuş. Efsane komedyen Bill Cosby'nin yardımlarıyla ismi hızla duyulmuş ve ilk albümünü 1982'de çıkararak kariyerine başlamış. Meşhur 'Don't Worry' ise 1988 tarihli 'Simple Pleasures' albümde yer alıyor ve o şarkının yarattığı depremle McFerrin -kelimenin tam anlamıyla- bir pop ikonuna dönüşüyor. Ancak bu ticari başarının üstünde çok durmayan müzisyen, cazdan klasiğe, oradan etnik müziğe kadar sesini tüm bu türlerde duyuruyor ve bugüne değin ilgi gören albümler kaydetmeyi de sürdürüyor.

2013 tarihli son albümü 'Spirityouall'da ise McFerrin, Amerikan müziğinin çekirdeğine dokunuyor. Başka bir deyişle tüm siyah müziğin kalbine, yani ilahilere.. Yedi geleneksel ilahinin yanında kendi besteleri ve bir de Bob Dylan yorumu var bu son albümde. Ve tüm bu şarkılarda, McFerrin, üzüntüler içinde kıvranan dünyamızı hem ışıtmayı, hem de ısıtmayı beceriyor. Onun davetkar müziğini, şifalı sesini duymak ve ruhlarımızı aydınlatmak için 3 Mart'taki CRR konseri iyi bir şans.

Bobby McFerrin'in 'Spirityouall' ekibi Gil Goldstein (piyano), David Mansfield (viyolonsel), Armanda Hirsch (gitar), Jeff Carney (bas), Louis Cato (davul), Madison McFerrin'den (vokal) oluşuyor.

Bobby McFerrin, 3 Mart salı günü saat 20.00'de CRR Konser Salonu'nda. Biletler 153.50 ile 83.50 TL arasında değişiyor.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler