MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Neden Tarkovski Olamıyorum' ilgi çekti

21. Uluslararası Adana Film Festivali Ulusal Uzun Metraj yarışma filmlerinden 'Neden Tarkovski Olamıyorum' seyircinin ilgisini çekti.

21. Uluslararası Adana Film Festivali Ulusal Uzun Metraj yarışma filmleri jüri üyeleri ve seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Murat Düzgünoğlu'nun yönettiği "Neden Tarkovski Olamıyorum" filmi seyirciden ilgi gören filmlerden oldu.

Film, büyük hayalleri olan ve hayatını televizyona ucuz türkü filmleri çekerek sürdüren yönetmen Bahadır'ın hikâyesini anlatıyor. Film, aslında Türkiye'de film üretme pratiğiyle de ilgili . Yönetmenlerin kafa karışıklığı ve çıkmazlarını yansıtıyor beyazperdeye...

Filmde, Türkiye'deki yönetmenlerin yaşadıkları ortak sorunları da görebiliyoruz. Belki de bu yüzden salonda yanımda oturan, ulusal yarışmada "Balık" adlı filmle yarışan Derviş Zaim, Bahadır'ın traji - komik durumlarına çoğu kez gülebildi...

Filmin yönetmeni Murat Düzgünoğlu, Tarkovski'nin hemen hemen bütün yönetmenler için kült bir yönetmen olduğunu, çoğu yönetmenin Tarkovski'nin sinema diline ulaşmak istediğini belirtti. Filmdeki Bahadır karakterinin de kendi yaşamıyla bir miktar ilgisi olduğunu söyledi.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler