MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'No' filminin reklamcısı Türkiye'de

Şili'deki referandumdaki kampanya başarısıyla "Hayır"ın kazanmasını sağlayan Reklamcı Eugenio Francisco Garcia Ferrada, CHP Gençlik Kolları'nın davetlisi olarak Türkiye'ye geldi.

Şili'de 1988 yılında Pinochet'nin kaybettiği referandumundaki kampanya başarısıyla "Hayır"ın kazanmasını sağlayan Reklamcı Eugenio Francisco Garcia Ferrada, CHP Gençlik Kolları'nın davetlisi olarak Türkiye'ye geldi.

Ferrada'nın CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz'la birlikte yarın İstanbul'da ortak bir basın toplantısı düzenlemesi planlanıyor. 1988'de 36 yaşında genç bir reklamcı olarak "Hayır" kampanyasının başına geçen Ferrada'nın başarısı Türkiye'de referandum sürecinde gündemdeki yerini koruyor. Ferrada'nın başarısı yönetmenliğini Pablo Larraın'in yaptığı "No" adlı filme ilham kaynağı olmuştu. Filmde genç reklamcıyı Gael Garcia Bernal canlandırmıştı.

HAYIR VİDEOSU ÇEKTİ

Şili'de, diktatör Augusto Pinochet'yi deviren 'hayır' kampanyasının yaratıcısı Eugenio Garcia Ferrada, Türkiye'deki referandum sürecinde 'hayır'a destek veren bir video paylaştı.

Paylaştığı videoda gençlerin siyasetteki etkinliğine vurgu yapan Ferrada, ''Şili'de 1988'de referandumun kazanılmasında gençlik çok önemli bir yere sahipti. Türkiye'de de aynısı olabilir. Gençlik bunu yapabilir. Daha iyi bir gelecek gençlikle mümkün'' dedi.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler