MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Özpetek, Berkin için galasını iptal etti

Yönetmen ve senarist Ferzan Özpetek yeni filmi Kemerlerinizi Bağlayın'ın (Allacciate Le Cinture) bu akşam düzenlenecek galasını, dün yaşamını yitiren Berkin Elvan'a adayacağını açıkladı.

Geçen hafta İtalya'da gösterime giren ve Türkiye 'de 14 Mart'ta izleyiciyle buluşacak olan Kemerlerinizi Bağlayın'ın başrol oyuncuları Kasia Smutniak ve Francesco Arca ile birlikte İstanbul 'a birlikte gelen Ferzan Özpetek bu akşam Feriye sinemasında yapılacak gösterimin bir galadan çok Berkin'in anılacağı bir basın toplantısı niteliğinde olacağını söyledi. 'Bir annenin oğlunu kaybetmesi çok acı bir olay. Sadece o değil, Türkiye de bir oğlunu kaybetti. Bu nedenle çok üzgünüm' diyen yönetmen akşam gerçekleşecek olan gösterimde bir kutlama havası olmasını istemediğini belirtti.

Toplantıda Berkin ile ilgili bir konuşma yapıp onu anacağını sözlerine ekleyen Özpetek Twitter hesabından da İtalyanca olarak 'Allaciate Le Cinture'nin gösterimi için Kasia ve Francesco'yla birlikte İstanbul'dayız, ama belki Berkin için bunu iptal edebiliriz. Basın toplantısı yapacağız' açıklamasını yaptı.

Yönetmen, kitabı ile ilgili övgülü bir mesaj yazan hayranına ' Bugün her şeyde gözüm yaşarıyor' diyerek karşılık verdi. Filmin başrol oyuncuları Kasia Smutniak ve Francesco Arca'nın da Berkin'in ölümüne çok üzüldüklerini bildiren bir açıklama yapıldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler