MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Özpetek yeni filmini İtalya'da tanıttı

İtalya'da yaşayan Türk yönetmen Ferzan Özpetek, son filmi "İstanbul Kırmızısı"nın (Rosso İstanbul) ön tanıtımını Roma'da yaptı.

İtalya'da yaşayan Türk yönetmen Ferzan Özpetek'in 2014'te yazdığı ilk kitabı "İstanbul Kırmızısı"ndan esinlenerek beyaz perdeye uyarladığı kitabıyla aynı ismi taşıyan son filminin ön tanıtımı, Roma'da pek çok ünlü filmin galasının yapıldığı The Space sinema salonlarında gerçekleştirildi.

Çekimleri geçen Mayıs ve Haziran aylarında İstanbul'da gerçekleştirilen "İstanbul Kırmızısı"nın tanıtımına, yönetmen Ferzan Özpetek, filmin İtalyan yapımcısı Tilde Corsi, Türk yapımcılardan Zümrüt Arol Bekçe katıldı. Filmden 3 dakikalık tanıtım videosunun gösterildiği etkinlikte, film ekibi, İtalyan basınının sorularını yanıtladı.

Filmin çekildiği sırada Türkiye'de olan olaylara rağmen gerek ekibinin gerekse kendisinin bu filme çekmeye odaklandıklarını anlatan Özpetek, terör gibi hadiselerin Belçika gibi Avrupa ülkelerinde ve dünyanın pek çok yerinde yaşandığını söyledi.

Yapımcılardan Zümrüt Arol Bekçe de filmin çekildiği sırada Türkiye'nin kolay günler geçirmediğini ancak meydana gelen terör saldırıları ve 15 Temmuz darbe girişimine rağmen Tilde Corsi ve Ferzan Özpetek'in filmden asla vazgeçmediğini ifade etti.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler