MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pablo Pineda Türkiye'de

57. San Sebastian Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu Gümüş İstiridye Ödülü' kazanan İspanyalı engelli oyuncu Pablo Pineda İstanbul ve Ankara'da film gösterimi ve söyleşilere katılacak.

Hayatı ve başardıkları ile 'Yo, también' adlı filme ilham kaynağı olan ve filmde kendini oynayarak büyük ilgi göreb İspanyol oyuncu Pablo Pineda Türkiye 'de...

2008 yılında çekilen 'Yo, también' filminin senaristleri Álvaro Pastor ve Antonio Naharro'nun hikayesini anlatırken Pineda, çalışma hayatına başlayan Down sendromlu genç mezun Daniel adlı baş karakteri canlandırdı. Bu rolü ile 57. San Sebastian Film Festivali'nde (2009) En İyi Erkek Oyuncu Gümüş İstiridye Ödülü'ne layık görüldü.

Pablo Pineda, gerçek hayatta, memleketi olan Malaga'da engellilerin kamu ve özel sektörde çalışma hayatına başlamadan evvel farkındalıklarını artırarak hazırlanmalarına yönelik çalışmalarda Malaga Belediyesi ve Adecco Vakfı bünyesinde eğitimci olarak görev aldı.

2013 yılında eğitimde öğrenim, yöntem, strateji ve çeşitlilik üzerine yoğunlaştığı "El reto de aprender" (Öğrenme Savaşı) başlıklı ilk kitabını yayınladı. Pablo Pineda (1974, Malaga) üniversite eğitimini tamamlayarak mezun olan ilk 'Down Sendromlu Avrupalı' oldu. İlköğretim öğretmenliği diplomasının yanı sıra eğitim psikolojisi lisans eğitimini de tamamlamak üzere.

Pineda, İspanya Büyükelçiliği ve Cervantes Enstitüsü işbirliği ile düzenlenen Türkiye'deki etkinliklerde, "Yo, también"in filmin gösteriminde tanıtım sunumunu yapacak. Barikat Festivali işbirliği ile düzenlenecek etkinliklerin programı şöyle:

İstanbul Etkinliği
Tarih: 20 Nisan, Pazartesi.
Saat: 19:00.
Yer: İstanbul Cervantes Enstitüsü - Tarlabaşı Bv. / Zambak Sok No:.. 25. Beyoğlu
Film gösterimi: "Yo, también" (2008). (Senaryo: Álvaro Pastor ve Antonio Naharro)
İspanyolca, Türkçe altyazılı.
Söyleşi ardıl çeviri ile verilecek.
Ücretsiz giriş.

Ankara Etkinliği
Tarih: 22 Nisan, Çarşamba Saat: 16:30
Yo, también adlı filmin gösterimi ve akabinde söyleşi.

Daha fazla bilgi ve detaylar için:
cultest@cervantes.es

Vitrin


En Çok Aranan Haberler