MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Recep İvedik 4'ün albümü çıkıyor

Recep İvedik 4 filminin müziklerinin yer aldığı sountrack albüm bu ay piyasaya çıkıyor.

"Recep İvedik-4" filminin müzikleri, yıllardır reklam cıngılları konusunda deneyimleriyle bilinen "Jingle-Jungle" firması tarafından gerçekleştirildi. Bugüne kadar birçok markaların reklam müziklerini yapan "Jingle-Jungle" bünyesinde ayrıca "Yahşi Batı", "Usta" "İnşaat" "Komser Şekspir" " Yıldız Tepe" filmlerin müziklerinin yapımları da bulunuyor.

Bu yıl "Recep İvedik 4" film projesi ile çalışmaya başlayan "Jingle-Jungle", iki farklı dünyayı anlatan film sahneleri için, farklı müzik temalarını aynı potada buluşturdu. Recep İvedik'in "Güngören'deki hayatı" ile "Issız Ada" maceralarından oluşan birbirinden tamamen ayrı dünyaları anlatan filmde; arabeskten, halk müziğine, latinden, bluesa, uzanan geniş bir müzik yelpazesi yeraldı. İşe ilk olarak reklamcı gözüyle, Güngören'li Recep İvedik'e bir kimlik oluşturma ile başlayan Jingle Jungle, bunun için Halk müziği ve Arabesk müziği sentezinden oluşan bir tema gerçekleştirdi. Bağlama-Cura'yı Ali Yılmaz, Perküsyon ve yaylıları Onur Nar çaldı. Filmin daha sonraki "Issız Ada" bölümündeki sahnelerinde ise farklı müzik türlerine yerverdi. Bir adadaki günlük yaşamı en iyi anlatan ezgilerin, Küba müziği olduğu düşüncesinden yola çıkarak filmin "Issız Ada" sahnelerinde Küba-Karayip ezgileri kullanıldı. Latin perküsyon kayıtları ve vokalleri Williams Richart Cardoso ve Rudolfo Cardoso ile beraber çalışıldı. Filmdeki yarışmanın en can alıcı oylama-veda sahnelerinde ise Hollywood soundları kullanıldı. Rock ve blues temalarının kayıtları için ise yine yabancı müzisyen sanatçılar Sarah Nile Cameron ve Grace Cameron ile çalışıldı.

"Jingle Jungle"ın sahibi müzisyen Ömer Özgür ise filmin tüm gitar kayıtlarını kendisinin gerçekleştirdiğini, bir reklamcı gözüyle seyircinin ilgisini çekecek temalar üzerinde titizlikle çalıştıklarını, yabancı müzisyenleri ile çalışmalarındaki amaçlarının ise, o kültürdeki duyguyu ancak orada yaşamış müzisyenlerin verebilmesi olduğunu ayrıca, Şahan Gökbakar'ın, müzik temalarını oluştururken fikirlerini her zaman paylaştığını söyledi.

"Recep İvedik 4" bu sezon 4 milyon aşan rekor sayılacabilecek izleyici sayısına ulaştı. Mart ayında çıkması planlanan ; farklı müzik kültürlerin yeraldığı soundtrack çalışmasıyla da müzikseverlerin beğenisine sunulacak.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler