MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Roma Türk Film Festivali'ne hüzünlü açılış

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırıları nedeniyle buruk geçen Türk Film Festivali, duygulu anlara sahne oldu.

İtalya'da yaşayan Yönetmen-Senarist Ferzan Özpetek'in Onursal Başkanı olduğu festival, başrollerinde Meryem Uzerli, Ozan Güven, Bora Akkaş ve Belçim Bilgin'in yer aldığı Ozan Açıktan'ın "Annemin Yarası" filmi ile perdelerini açtı. SRP İstanbul tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıları ve Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun desteği ile Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nin işbirliğinde 2011 yılından bu yana düzenlenerek gelenekselleşen festival, bu yıl sade bir törenle başladı.

YAŞAMINI YİTİRENLER İÇİN SAYGI DURUŞU
Oyuncu Melike İpek Yalova'nın İtalyanca sunduğu gecede, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırılar nedeniyle öncelikle bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Bir konuşma yapan Ferzan Özpetek, festivalin Başkanı Serap Engin'le 5 yıldır bu etkinliği düzenlediğini hatırlatarak, "Ancak İstanbul'daki korkunç saldırı yaşandığında bu festivali hiç yapmamayı düşündük. Sonra, bize hiçbir şey yaptırmamak isteyen bu barbarlara karşı diz çökmemek için yapmaya karar verdik. Buraya gelmesi gereken Türk oyuncular ve yönetmenlerle konuştuk ve daha sade bir açılış yapmaya karar verdik" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin ise, barbarlara en güzel cevabın kültür-sanatla verilebileceğini ifade etti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler