MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sadri Alışık mezarı başında anıldı

Türk sinemasının ve tiyatrosunun unutulmaz ismi Sadri Alışık, doğum gününde mezarı başında anıldı.

"Turist Ömer" tiplemesiyle izleyicilerin hafızasında yer edinen ve 18 Mart 1995'te hayata veda eden sanatçı için İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) ile Sadri Alışık Kültür Merkezi (SAKM), Zincirlikuyu Mezarlığı'nda anma töreni düzenledi.

Sanatçının oğlu oyuncu Kerem Alışık, 20 yıl önce hayatını kaybeden babasının yaşasaydı 90 yaşında olacağını dile getirerek, "19 yıldır burada annemle beraber karşılardık tüm sevenleri, dostları, arkadaşları, meslektaşlarını, hayranlarını. Bugün böyle olmadı. Çok özlüyorum onu. Sanata kattığı değer için, yaptıkları, bıraktıkları, söyledikleri, mücadeleleri ve insanlığı için. Bugün bembeyaz saçlı, sakallı biri olacaktı ama içi de öyleydi. O bembeyazlık ona çok yakışıyordu" diye konuştu.

'BU COĞRAFYANIN ANNE BABASI...'

Tören boyunca üzüntülü olduğu görülen Alışık, duygularını şöyle dile getirdi:

Anne ve babayı aynı yerde, burada anmak, hatırlamak, hiç unutmadan tekrar üstümüze düşen vazifeleri yapmak gibi bir durumla karşı karşıya kaldığımda hep şu beni teselli eder. Benim annem ve babam ama bu ülke insanının, bu topraklarda doğan insanların, bu coğrafyaya ait insanların anne babası gibi gördükleri bir anne babaya sahip olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum.

HAŞMET İBRİKTAROĞLU KARAKTERİYLE MEZARININ BAŞINDAYDI

Ünlü sanatçının, 1966'da Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Ah Güzel İstanbul" filminde canlandırdığı Haşmet İbriktaroğlu karakterinin birebir ölçüdeki hiperrealist heykelini hazırlatan İKOD'un Başkanı Serkan Okay, geçen yılki anma töreninde Çolpan İlhan'ın da olduğunu hatırlatarak, "Türk sinemasının 100. yılında 200'ün üzerinde film armağan eden Sadri usta, Türk sineması için önemli bir figürdür ve önemli bir isimdir" diye konuştu.

ÖNAL: İNANILMAZ BİR YALNIZLIĞA DÜŞTÜM

Törene katılan ünlü yönetmen Safa Önal da Alışık ile yaşadıkları çeşitli anılardan bahsederek, şunları söyledi:

Kimden bahsetsem, 'rahmetli' olarak bahsetmek zorunda kalıyorum. Biz birer birer çekip gitmekteyiz. Bizim takımın, bizim neslin perdesi yavaş yavaş kapanmakta. Bu bir elem getirmiyor çünkü inanılmaz bir yalnızlığa düştüğümü biliyorum. Kimsem kalmadı arkadaşlarımdan. Ailem kalmadı ama arkadaşlarım da ya 3 ya 5 kişiyiz, 80'ini geçmiş ve hala ayakta durabilen.

1957 model kırmızı Chevrolet Belair marka aracın da hazır bulunduğu törende Alışık'ın mezarı başında dualar edildi ve sanatçının kabrine laleler bırakıldı. Törene Kerem Alışık'ın yanı sıra sanatçının torunu Sadri Alışık, ünlü oyuncular Anta Toros, İlkim Karaca, Songül Öden ve Levent Can ile SAKM öğrencileri, sanatçının dostları ve klasik otomobil severler katıldı.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler