MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sanat fuarının yedi yıldızı

Uluslararası çağdaş sanat fuarı ArtInternational Cuma günü başlıyor.

Fuarda dünya sanatının en parlak yıldızlarından bir grup sanatçının işleri de sergilenecek.

Önce Bienaller geldi sonra fuarlar. Artık sanat dünyasını, fuarları hesaba katmadan düşünmek zor. Her ne kadar işin özü 'satış ve fiyat' olsa bile 'alıcı' değil 'bakıcı' olanlar için de fuarlar çok şey vadediyor. Galerilerin en çok önemsedikleri sanatçıları ve yeni işlerini görmek, sanat dünyasının seçkin şahsiyetleriyle bir arada olmak ve bazı uluslararası yıldızlarla ilk kez karşılaşmak gibi hoş yanları var.

İstanbul 'da fuarların sayısı ve aralarındaki rekabet artıyor. Cuma günü açılacak ArtInternational, kentimizin ikinci çağdaş sanat fuarı. Geçen yıl başlayan fuar pek beğenildiği için daha ikinci yılında merakla beklenen bir sanat etkinliği oldu. Beğenildi çünkü bu fuara gezilebilir sayıda galeri, bakılabilir oranda eserle katlıyor. Üstelik dünya sanatının 'star' mertebesine ulaşmış isimleri kendi galerileriyle ayağımıza kadar geliyor.

Fuarı düzenleyen şirketin arkasındaki isim Sandy Angus, sanat dünyasında küçük bir efsane. Kendisi Art Hong Kong fuarını kuran ve büyük başarı elde edip Art Basel'e satan kişi olarak biliniyor. Türkiye 'den de başta Rampa Galeri'nin sahibi Leyla Tara Suyabatmaz olmak üzere fuara destek veren önemli isimler var. Sandy Angus'un sağlam uluslararası ağı sayesinde yabancı koleksiyoncuları Türkiye'ye çekmekte başarılı olduğu söyleniyor. Yani Türkiyeli galeriler hayatından gayet memnun. Kentin dokuz yıllık çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul ile de aralarında 'tatlı' bir rekabet var. ArtInternational ilk hamleyi Contemporary'nin direktörü Stephane Ackermann'ı transfer ederek yapmıştı. Contemporary de boş durmadı ve ArtInternational'ı, ismine eklediği 'İstanbul' öneki için mahkemeye verdi… Neticede kazanan sanatçılar ile biz izleyiciler olduk; artık bir ay arayla iki iddialı çağdaş sanat fuarı gezebiliyoruz.

ArtInternational'a Türkiye'den 12 galeri katılıyor. Türkiye çağdaş sanatının enerjik, önemli isimleri bu galerilerde uluslararası başka isimlerle birlikte sergilenecek. Bu sanatçıların tamamını sene boyunca da 'görmek' ve 'almak' mümkün olduğu için sadece dört günlüğüne yabancı galerilerl birlikte kentimize gelecek yıldızlardan bir liste yaptık.
Tabii ki ArtInternational, ticari olmyan sergileri, konuşma programı ve denize nazır vakit geçirme imkanı gibi çok çeşitli başka imkanlar da sunuyor.

ArtInternational, 26-28 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde

Vitrin


En Çok Aranan Haberler