MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sanatın felsefesi estetiktir

Türkiye'nin önde gelen kreatif ajanslarından Atölye216'nın koordinatörü Pınar Potuk, Styling'in her alanda kaliteyi arttırdığını söyledi.

Sunumda, yaratıcılıkta, hayal gücünde sınır tanımayan genç yaşta moda ve yiyecek içecek sektörüne sunumlarıyla damga vuran başarılı konsept danışmanı Pınar Potuk, doğru mesajı iletmek için Styling şart diyor.

Giderek artan hızlı tüketim toplumunun en büyük sorunlarından biri de estetik algılarının giderek yok olması. Sanatın bile çok hızlı bir şekilde tüketildiği bir alanda, sunumdaki farklılıklar, sanatın estetik yönünün ağırlık kazanması ve başarılı bir styling karmaşadan ayrılmanızı ve daha uzun soluklu işler çıkarabilmenize olanak veriyor. Türkiye'nin en yenilikçi kreatif ajanslarından biri olan Atölye216'nın koordinatörü ve Pınar Potuk fashion ve food styling çalışmalarının yenilikçi kurumlara büyük farkındalık kazandıracağını söyledi.

Lezzetli bir yemeğin sırrı sunumdan geçer

Stylingi, birbirinden bağımsız parçaları ve nesneleri güzel bir estetik içinde harmanlayarak birleştirme sanatı olarak tanımlayan Pınar Potuk, asıl amacın doğru mesaj vermek olduğunu söylüyor. Aynen mekân tasarımında olduğu gibi bir yemeğin sunumunda bile estetik kaygıların ön planda olması gerektiğini belirten Potuk, bu sunuma katılacak profesyonel bir dokunuşun yemeğin lezzetine dahi etki edeceğini belirtiyor.

Doğru Styling hayatın içinden olmalı

Pınar Potuk, doğru Styling için yaşamın içerisinden öğelerin muhakkak kullanılması gerektiğini belirtiyor. Verilmek istenen mesajın doğru bir şekilde iletilebilmesi için farklı görüşteki kişilerin ortak akıl ile hareket ederek yepyeni fikirler ortaya koyabilmesinin önemini belirten Potuk şöyle diyor, "Stylingi yapacak bireyin hayat deneyimleri, kültürel bilgi birikimi, yaşadığı çevre, aldığı eğitim, iş tecrübeleri mutlaka önemli. Styling yapan kişi olayların tamamen içinde olmalıdır. Herkesten sosyal, herkesten araştırmacı olmalıdır."
Styling uzun soluklu bir maraton

Styling süreçleri konusunda da bilgi veren Potuk, birkaç katmandan oluşan süreçlerin temelini iyi bir ekip kurmak olduğunu belirtti. Styling için doğru ekibi oluşturduktan sonra muhakkak moodboard hazırladığını belirten Potuk, bu sayede çekimlerin her aşamasında aklında olanları ve vermek istediği mesajı doğru biçimde ekibine aktarabildiğini söyledi. Styling süreçlerinde markayı ve hedef kitlesini iyi analiz etmek gerektiğini vurgulayan Potuk şöyle dedi, "Styling süreçleri genelde projelerin yapısına göre değişebiliyor. Reklam çekimleri için markayı ve mevcut hedef kitlesini iyi tanımak gerekiyor. Kimi zaman markalar mevcut hedef kitlesinin haricinde yepyeni bir kitleye yönelik çalışmalar da yapmak isteyebilirler. Bu yüzden yaptığınız çalışmanın sonunda vereceğini mesajın doğru bir şekilde iletilip iletilmediği işin en önemli kısmı. Çektiğiniz tek bir kare fotoğraf aslında hitap edeceğiniz kitleye, kurumun tüm mesajının kapsayan bir kimlik oluşturuyor. Bu kimlikteki bilgilerin doğru ve isabetli olması gerekiyor."
İlham kaynağım yaşamın kendisi

Moda çekimlerinde yaratıcılık yönünü daha fazla ortaya çıkardığını belirten Pınar Potuk, ilham kaynağının ise yaşamın kendisi olduğunu söylüyor. Pınar Potuk sanatçıya ilham verecek nesnelerin, olayların ve şekillerin her zaman ve her yerde olduğunu belirterek şöyle diyor, "Moda çekimi gibi yaratıcılık gerektiren projelerde, ilham kaynağım çok değişken oluyor. Fotoğrafın sunulacağı mecraya göre çalışmaya başlıyoruz. Bir görsel oluştururken bazen bir vitrindeki cansız mankenden etkileniyorum, bazen sokakta gördüğüm bir karakter beni çok heyecanlandırıyor. Bazen de aynı mekanda oturduğum birinin bakışı etkiliyor ve hemen hikaye beliriyor aklımda. Moda çekimlerinde başlamadan önce hayalimde modelin tarzı, yaşı, duruşu, bakışı, taşıyacağı kıyafet, kullanılacak aksesuar, saçı, makyajı tüm detayları netleştirmiş oluyorum."

Vitrin


En Çok Aranan Haberler