MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Serkan Taycan Helsinki Bienali'nde

Küratöryal çerçevesini oluşturan isimler arasında Başak Şenova'nın da yer aldığı Helsinki Fotoğraf Bienali'nde Türkiye'den fotoğraf sanatçısı Serkan Taycan'ın işleri görülebilecek.

Fotoğraf dünyasının gözü bu ay Helsinki'de. Bir dizi fotoğraf/lens tabanlı sanat etkinliğinden oluşan Helsinki Fotoğraf Bienali 27 Mart'ta başlıyor.

Finlandiya 'da üretilen sanatın yanı sıra dünyayı da takip eden bienalin küratöryel çerçevesini oluşturan isimler arasında Başak Şenova yer alırken bienal kapsamında da Serkan Taycan'ın işleri görülebilecek. Şenova'nın Mustarinda Derneği ve Branko Franceschi'yle beraber geliştirip oluşturduğu küratöryel çerçeve ekolojik konularla ilgili nedensel ilişkileri konu alıyor. Bireylerin irdelendiği toplu veri analizlerindeki hatalardan hareketle 'Ekolojik Yanılgılar' başlığını alan bienal, kasıtlı ve sistematik olarak dünyanın ekolojik dengesini bozan egemen güçlerin öne sürdüğü varsayımları ve hataları sorguluyor.

Bienalde Serkan Taycan dışında işleri görülebilecek isim ve gruplardan bazıları Jesper Just, Société Réaliste, Willie Doherty.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler