MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şimdi nereyi işgal ediyoruz?

ABD'li muhalif belgesel yönetmeni Michael Moore yeni filmi 'Where to Invade Next' (Şimdi Nereyi İşgal Ediyoruz?) ile Amerikan hükümetinin savaş politikasını eleştirecek...

Oscar ödüllü belgesel film yapımcısı Michael Moore, 2009'dan beri gizli yürüttüğü projenin detaylarını, kullanıcıların canlı yayın yapabildiği Twitter uygulaması Periscope'tan açıkladı. Twitter'da "Beni şu anda NSA'den izleyen arkadaşlarıma merhaba" yazarak Amerikan Ulusal Güvenlik Dairesi olan NSA'i ve onun insanları izleme politikasını eleştirdi. Üç kıtada çekilen filmin sessizce ve az bir ekiple çekildiğini söyleyen Moore, çekim sırasında sürekli birilerinin onları izlediğini de ekledi.

Eylül ayında Toronto Film Festivali'nde gösterilecek film, Moore'un Altın Palmiye ödüllü 'Fahrenheit 9/11' isimli belgeseliyle aynı konuları içerecek. 'Fahrenheit 9/11', 120 milyon dolarlık gişe hasılatıyla bugüne kadar en yüksek kar eden belgeseller listesinde ilk sırada bulunmakta.
'ASKERİ ENDÜSTRİ BÖYLE CANLI TUTULUYOR'
Moore yaptığı açıklamada, "Bu filmi çekmemin nedeni Amerika'nın bitmez tükenmez savaş politikası. Sürekli olarak bir düşman ihtiyacı var. Böylelikle bütün askeri endüstriyi canlı tutuyorlar ve bundan çok para kazanan şirketleri faal kalmasını sağlıyorlar" dedi.

Bir Twitter kullanıcısının "Sizin için insanları güldürmek mi yoksa insanlara mesaj vermek mi daha önemli" sorusuna "İkisi de" diye cevap veren Moore "Mizah, dünyada neler olup bittiği hakkında yorum yapmanızı sağlayan bir araç" diye devam etti.

Moore'un imza attığı ve en çok konuşulan belgesellerinden ikisi 'Bowling for Columbine' ABD 'deki bireysel silahlanmayı, 'Sicko' (Hasta) ise ülkedeki sağlık sistemindeki çarpıklıkları konu ediniyordu.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler