MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivas'ın yönetmeninden iddialara cevap

31 Ekim'de gösterime girecek 'Sivas' filminin yönetmeni Kaan Müjdeci; hakkındaki "dövüş sahnelerinde köpeklere zarar verildiği" iddialalarına filmin kamera arkası videosunu yayımlayarak yanıt verdi.

Dünyanın en prestijli film festivallerinden Venedik'ten jüri özel ödülüyle dönen Kaan Müjdeci'nin yönettiği 'Sivas', son günlerde filmde rol alan Çakır isimli köpeğin akıbeti ve dövüş sahnelerinde "köpeklere zarar verildiği" iddialarıyla gündeme geldi. Yönetmen Müjdeci, filmin 51. Antalya Altın Portakal'daki gösteriminin ardından düzenlenen söyleşide "Çekimler sırasında hiçbir hayvana zarar verilmedi" şeklindeki açıklamasına karşın spekülasyonlar dinmedi.

Gerek filmin yer aldığı festival kapsamında filmi izleyenlerin gösterdiği tepkiler, gerek televizyonlardaki kimi tartışma programları, gerekse Çakır'ın sahibinin ve onun vekillerinin 'Çakır'ın geri verimlediği' iddiaları basında yer buldu. Konu hakkında, yönetmen Kaan Müjdeci'nin avukatı tarafından yapılan detaylı basın açıklaması kamuoyuyla paylaşıldı, ancak filmde yer alan köpek dövüşü sahneleri ve Çakır'ın akıbeti konusundaki spekülasyonlar devam ediyor.

Yönetmen Kaan Müjdeci, bu iddialar ve bazı kişilerin karalama çabaları karşısında; filmin kamera arkası görüntülerinden ve yürütücü yapımcı, yapım amiri, filmde görevli veteriner ve makyözün açıklamalarından oluşan videoyu paylaşma kararı aldı. Müjdeci konuyla ilgili olarak; "Sivas filmi ve Çakır hakkındaki asılsız iddialar karşısında, çekimlerin tamamlanmasının ardından 2013 baharında hazırlamış olduğumuz videoyu paylaşma ihtiyacı hissettik. Filmin büyüsünü kaçırmamak adına, vizyon sonrası paylaşmayı planladığımız videoyu; filmin başarısından çıkar sağlamak isteyenlerin gerçekdışı açıklamalarına yanıt olması amacıyla vizyon öncesinde paylaşıyoruz. İddiaların aksine Çakır, hayatta, sahibi Erkan Çobanoğlu'nun himayesindedir ve dövüştürülmektedir" şeklinde açıklama yapıyor.
11 yaşındaki Aslan adlı bir çocuk ile Sivas isimli bir dövüş köpeğinin, bozkırda geçen hikayesini anlatan 'Sivas', 31 Ekim'den itibaren sinemaseverlerle buluşacak.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler