MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Süreyya Operası Sahnesi'nden 10. Sanat Mevsimi

Süreyya Opera Sahnesi'nin 10. mevsiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi, sanatseverler için zengin bir program hazırladı.

Bazıları İstanbul'da ilk defa sahnelenecek bu renkli repertuvardan, G. Verdi'nin V. Hugo'nun eserinden yararlanarak bestelediği "Ernani" operasını; J. Offenbach'ın ünlü "La Belle Heléne" (Güzel Helena) operetini; Stravinski'nin "The Rake's Progress"ini; Çaykovski'nin "Uyuyan Güzel"; Stravinski'nin "Bahar Ayini-Ateş Kuşu" baleleri gibi eserleri örnek olarak sayalım. Geçen yıllardan devam eden birçok opera ve bale temsili; opera orkestrası konserleri, yine bir yenilik olarak "lied" konserleri ile müzikli çocuk oyunları İDOB'un programını oluşturuyor.

  1. sanat mevsiminde, KBSO ve İDOB işbirliğiyle "Opera ve Bale Kostümleri" sergisi hazırlanacak ve Süreyya Operası fuayelerinde sergilenecek. Pazartesi Oda Müziği Konserleri dizisinde bu yıl yine seçkin bir program müzik meraklılarına sunulacak. Birçok önemli virtüöz; örneğin Rusya'dan ünlü "Borodin Quartet"i, Amerika'dan "Julliard Quartet"i; yine Rusya'dan "Gershwin Quartet'i ve ünlü trompetçi S.Nikarikov" ve bu program kitabında göreceğiniz birçok solist ve grup bu yılın yenilikleri arasında…

    Vitrin


En Çok Aranan Haberler