MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Turizmin başkenti' Hollywood ile yarışacak

Dünya sinemasına yön veren en önemli yerlerden Los Angeles'taki Universal Stüdyoları'nın bir benzeri Antalya'da oluşturulacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, dünya sinemasına yön veren en önemli yerlerden Los Angeles'taki Universal Stüdyoları'nın bir benzerini "turizmin başkenti" Antalya'da oluşturmayı planlıyor.

Yarım asırdır düzenlenen Altın Portakal Film Festivali'ni uluslararası alanda daha etkin hale getirmek ve Antalya'yı sinema şehri yapmak isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kenti "Hollywood'a dönüştürmek" için harekete geçti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile oyuncu, yazar ve yönetmen Yılmaz Erdoğan'la birlikte önceki aylarda Los Angeles'taki Universal Stüdyoları'nda incelemelerde bulunan Türel, yurt dışındaki film prodüksiyonlarını Türkiye'ye getirmeyi hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak bir yılını dolduran Türel, bu süre içinde gerçekleştirdiği ve görev süresi boyunca gerçekleştirmeyi planladığı projelerini AA muhabirine anlattı.

Antalya'yı New York, Paris, Londra, Miami, Dubai gibi kentlerle yarışır konuma getirecek projelere imza atacaklarını belirten Türel, bunlardan birinin film platoları olduğunu kaydetti. Antalya'nın film platoları için uygun bir kent olduğunu ifade eden Türel, proje ile ilgili somut adımların atıldığını söyledi. Türel, "Harry Potter gibi dünyaca ünlü filmler neden Antalya'da çekilmesin, onları Antalya'ya çekeceğiz. Hollywood yıldızlarını Antalya'ya getireceğiz" dedi.

Menderes Türel, projenin ülke ekonomisine de önemli katma değer sağlayacağını ifade etti.

Türkiye'nin "ikinci çılgın projesi"
Kentin çehresini değiştirecek diğer önemli girişimin de Boğaçayı Projesi olduğunu anlatan Türel, projeyi Türkiye'nin Kanal İstanbul'dan sonraki "ikinci çılgın projesi" olarak adlandırdı.

Boğaçayı Projesi ile nehrin debisini derinleştirip denizi içeri alarak yeni bir sahil oluşturmayı planladıklarını söyleyen Türel, böylece turizm ile istihdama önemli ölçüde katkı sağlayacağının ve Antalya için büyük bir yatırım gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

Film platoları, Boğaçayı, Konyaaltı Plajı, Yat Limanı ile ilgili planlamaların Antalya'yı hayal edilemeyecek bir noktaya taşıyacağını vurgulayan Türel, "Antalya'nın vizyonunun değiştirecek, adeta Antalya'yı uçuracak projelere imza atacağız. Geçen bir yılda bu projelerin mutfak çalışmalarını tamamladık, görev süremizde hepsini hayata geçirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler