MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk besteci Tayfun Müzik Festivali'nde

Berlin Filarmoni sanatçılarından oluşan 12 Çellist topluluğu, yıllardır bu kentte yaşayan Tayfun'un Mavi Kelebeklerin Marşı bestesini ilk kez Türkiye'de seslendirecek. Konser 1 Haziran'da...

Viyana Filarmoni ve Concertgebouworkest (Amsterdam) ile birlikte,dünyanın en önemli üç orkestrasından biri sayılan Berlin Filarmoni Orkestrası viyolonselcilerinden oluşan "12 Cellisten" (12 Viyolonselist), besteci ve piyanist Tayfun'un 9 dakikalık "March of the Blue Butterflies ("Mavi Kelebeklerin Marşı") isimli eserinin Türkiye prömiyerini yapacak. Konser 1 Haziran akşamı, İstanbul Müzik Festivali kapsamında Aya Irini'de gerçekleşecek.

Tayfun'un "March of the Blue Butterflies" isimli eserinin dünya prömiyeri yine "12 Cellisten" tarafından, 23 Ekim 2013'de Almanya Cumhurbaşkanlığı Sarayı Schloß Bellevue'de 2013'de gerçekleşmişti.

1975-80 arasınad Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyan Tayfun Cemal Resit Rey'den piyano, armoni ve bestecilik dersleri almış sonrasinda Amerika'da Bloomington'daki Indiana Üniversitesi'nde de, Şilili besteci Juan Orrego-Salas ile bestecilik ve P.Hindemith'in öğrencilerinden B.Heiden ile de kontrpuan çalışmıştı. Tayfun, 1982'den beri de Berlin'de yaşıyor. Tayfun'un Almanya ve Türkiye'de Kalan Müzik tarafından yayımlanan üç albümü var.

"March of the Blue Butterflies" "Sessiz Bir Kelebeğin Rüyaları ve Dansları" isimli albümde yer alan parçaların çoğu gibi MS (multiple sclerose) hastalığı sonucu tüm vücudu felç olmasına rağmen, pek az bulunur bir yaşama sevinci ile 26 yıldır bu hastalıkla mücadele eden Margit için bestelendi.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler