MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk yazarlar Londra'da

Londra Kitap Fuarı 2013 Odak Ülke Kültür Programı, Türkiye'nin tanınmış yazar ve yayıncılarını İngiltere'ye taşıyacak.

Program İngiliz okurlarla Türk yazarları buluşturarak ve etkileşimde bulunmaları için az bulunur bir fırsat sunacak. Londra Kitap Fuarı için hazırlanan seçkin program kapsamında bir dizi halka açık ve mesleki etkinlik düzenlenecek; Türkiye'den gelen yazarlar uluslararası edebiyat dünyasının temsilcileri ve İngiliz meslektaşlarıyla bir araya gelerek tartışmalara katılacaklar.

British Council Kültür Programında, dört kente yayılmış 15 farklı mekanda düzenlenecek 40'a yakın etkinlikte Türkiye'den 20 yazar, bazıları İngiltere'den olmak üzere 35 panelist, çevirmen ve editör yer alıyor. Yazarlar, değişim halinde olan Türkiye'de yazarlık uğraşını ele alacak, edebiyat ve yazarlığın geleceğini tartışacaklar. Kültür Programı, Londra Kitap Fuarı'nda 11 yazarla dört seminer düzenleyecek olan, Türkiye Uluslararası Kitap Fuarları Organizasyon Komitesi iş birliği ile hazırlandı.

Konuk yazarlar, Türkiye ve İngiltere'den yazarlar, okurlar ve edebiyat uzmanlarına danışılarak, Türkiye'deki yayın ve edebiyat dünyasının zenginliğini en iyi şekilde temsil edecek, aynı zamanda İngiliz okurların ilgisini çekebilecek yazarlar arasından seçildi. Yazarlar arasında romancılar, şairler, öykü yazarları, çocuk kitapları yazarları, gazeteciler, anı yazarları, oyun yazarları, senaristler ve hiper-kurmaca yazarları bulunuyor. British Council tarafından Kültür Programına katılmak üzere desteklenen yazarlar şunlar: İnci Aral, Oya Baydar, Fethiye Çetin, Fatih Erdoğan, Murat Gülsoy, Hakan Günday, Müge İplikçi, Ayşe Kulin, Mario Levi, Perihan Mağden, Bejan Matur, Murat Menteş, Murathan Mungan, Bariş Müstecaplıoğlu, Asli E Perker, Elif Şafak, Ece Temelkuran, Ayfer Tunç, Ahmet Ümit ve Mehmet Yaşin; Uluslararası Kitap Fuarları Organizasyon Komitesi tarafından desteklenen yazarlar: Beyazıt Akman, Nazan Bekiroğlu, Filiz Aygündüz, Esmahan Aykol, Faruk Şüyün, Turhan Günay, Buket Aşçı, Cem Erciyes, Tarık Tufan, Şavkar Altınel, Salih Zengin.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler