MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'yi İskeletor temsil edecek

Tüm dünyadan yetenekli müzisyenlerin, sektörün önde gelen isimleriyle bir araya getiren ve bu yıl 25 Ekim-27 Kasım arasında Paris'te düzenlenecek Red Bull Music Academy'de Türkiye'yi İskeletor ismiyle müzik yapan Kerem Sevinçli temsil edecek.

1998'den beri dünyayı dolaşarak kentleri müzikle buluşturan Red Bull Music Academy, bu yıl 25 Ekim-27 Kasım arasında Avrupa kültürünün beşiği Paris'teki La Gaîté lyrique'de gerçekleştirilecek. 37 ülkeden 61 müzisyenin bir ay boyunca eğitim alacağı ve birlikte müzik üreteceği akademiye bu yıl Türkiye 'den İskeletor ismiyle müzik yapan Kerem Sevinçli katılacak.

2011'den beri ilk kez Avrupa'da ders zilini çalacak RBMA için, genç prodüktörler, enstrümantalistler ve DJ'ler arasından dünya çapında başvurular toplandı ve titiz bir değerlendirmenin ardından katılımcılar belirlendi. 37 farklı ülkeden 61 müzisyenin eğitim için bir araya geleceği Red Bull Music Academy'de bu yıl ilk kez Filipinler, Ukrayna ve İzlanda'dan da katılımcılar yer alacak. Pop, tekno, hip hop, elektronik, caz, disko gibi farklı türlerde eserler üreten vokalist, besteci, enstürmentalist ve DJ'ler Paris'te akademinin yapılacağı la Gaîté lyrique'te buluşacak.

RBMA 2015'e Türkiye'den İskeletor adıyla müzik yapan Kerem Sevinçli seçildi. Ocak-Mart arasında dünya genelinde toplam 4509 müzisyen RBMA 2015 için başvuru yaptı. Başvurular Red Bull Music Academy tarafından değerlendirildi ve İskeletor, Paris'te akademinin ilham verici atmosferini soluyacak isimler arasında yer almaya hak kazandı.

İSKELETOR: MUTLUYUM ÇÜNKÜ...
Müzisyen bir aileden gelen ve İskeletor adıyla müzik yapan Kerem Sevinçli, sintisayzır ve vurmalı çalgıları oyuncak olarak benimseyerek doğduğu andan itibaren müziğin içinde olmuş bir isim. Deneysel bir müzik algısı olan İskeletor, İstanbul 'da bir kayıt stüdyosunun da sahibi. Dijital dokunuşlar ve güçlü beat'lerle müzik üreten İskeletor, Tektosag'dan ilk EP'sini 2013 yılında çıkardı. 2015'te ise Portland bazlı müzik şirketi Boomarm Nation'dan kaset ve plak formatlarında bir başka kaydı yayımlandı.

İskeletor, Red Bull Music Academy'e seçilmesiyle ilgili duygularını "Bu sene RBMA bünyesinde olmaktan memnunum. RBMA, müziği sanatçının içinde bulunduğu sahnenin büyüklüğüyle değil, kendi ürettiği işlerle ölçen, bu şekilde her bir sanatçıya ortak payda yaratan bir platform. Türkiye'de, Blacktrick gibi oluşumlar dahilinde veya farklı müzisyenlerce üretilen müziğin, samimi olduğu ölçüde dünyanın herhangi bir yerindekiyle aynı kalitede olduğunu düşünüyorum. Akademi sürecinde, bu ortak payda üzerinde yeni sanatçılarla tanışacağım, önemli müzik pioneerlarından ders alacağım için mutluyum" sözleriyle özetledi.

Şimdiye dek Barış K, Biblo, Ali Gültekin, Seretan, Kaan Düzarat gibi isimlerin dahil olduğu Red Bull Music Academy'e geçtiğimiz sene Ah! Kosmos adıyla müzik yapan Başak Günak ve İpek Görgün katılmıştı.
25 Ekim-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Red Bull Music Academy Paris edisyonu, bu yıl 61 müzisyeni konuk edecek. 37 farklı ülkeden gelecek katılımcılar, RBMA deneyimini yaşamak üzere Paris'te buluşacak. Genç ve yetenekli müzisyenler, usta müzisyenleri dinleyecek, hep birlikte üretecek ve çalışma gruplarında yer alacaklar.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler