MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Üst Kattaki Terörist' sahnede

Emrah Serbes'in 'Erken Kaybedenler' kitabındaki 'Üst Kattaki Terörist' öyküsü İkincikat tarafından tiyatro sahnesine taşınıyor.

Çoğunluğu bilmeyiz ama hayranları zaten Emrah Serbes'in 'Behzat Ç.'den ibaret olmadığının farkındaydı. Dizisiydi, filmiydi derken iyice 'Behzat Ç.'yle özdeşleştirilen Serbes'in başka bir hikâyesi de şimdi farklı bir mecrada seyirciyle buluşmak için gün sayıyor. Yazarın 'Erken Kaybedenler' kitabındaki 'Üst Kattaki Terörist' başlıklı öyküsü İkincikat tarafından sahneye uyarlanıyor.

'Erken Kaybedenler' erkek çocuklarının dünyasını farklı bir noktadan gösteren, okuyanın kendi hikâyesinden de anlar yakaladığı bir kitap . Öyküde ise abisi askerde şehit olmuş bir çocuğun, üst kata taşınan bir öğrenciyi 'terörist' olarak nitelendirmesiyle başlayan olaylar anlatılıyor.

Öyküyü tiyatro metnine aynı zamanda oyunun da yönetmenliğini yapan Sami Berat Marçalı uyarladı. Uzun zamandır tiyatro projesi olma yolunda çalışmaları yapılan öykü ile ilgili yönetmen başrol için 12 yaşında bir çocuk oyuncu aradıklarını ve bunun bir hayli zaman aldığını söyledi: "Aslında bu proje için uzun zaman önce karar vermiştik. Ancak hem politik bir mesajı olan hem de bu mesajı küçük bir çocuk aracılığıyla veren bu öykü için 12 yaşında bir çocuk bulmamız gerekiyordu. Uzun süre aramamıza rağmen bulamadık. Nihayet bu yıl Denizhan'la anlaştık."

İlk kez politik bir oyun yönetecek Marçalı, dolayısıyla farklı bir şey denemek istiyor: "Bu oyun benim için çok önemli elbette. Öncelikle bulunduğumuz duruma değinen bir öykü ve önemli bir mesajı var bizlere. Üstelik ufak bir çocuk gözünden. Bunu da oldukça samimi bir dille ve etkileyici bir şekilde yapıyor. Yönetmenliğimin bu noktasında bir çocukla çalışmak benim için harika bir deneyim. Bu nedenle bu oyunda farklı bir şeyler yapmak, herkesin eşit olduğunu anlatmak ve bunu yaparken seyirciyi de oyuna katmak istiyorum."
Emrah Serbes ise oyundan oldukça ümitli. Metni henüz görmemiş ama 'bu yetenekli ekibin' elinden çıkacak işi dört gözle bekliyor. İkincikat 'Üst Kattaki Terörist'in provalarına başladı bile. Denizhan Akbaba , Bedir Bedir, Gözde Kocaoğlu, Banu Çiçek Barutçugil'in oyuncu kadrosunda yer aldığı oyun prömiyerini 7 Mart'ta yapıyor.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler