MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Venedik'te 'Türk Sineması' günleri

Türk Sineması'nın 100'üncü yılı, Venedik'te verilen bir resepsiyonla kutlandı.

Bu yıl, ana yarışmada Türkiye'den genç Yönetmen Kaan Müjdeci'nin ilk uzun metrajlı filmi 'Sivas' ile Altın Aslan için yarışacağı ve Ömer Lütfi Akad'ın restorasyonu yapılan 1973 yapımı 'Gelin' adlı filminin 'Venedik Klasikleri' bölümünde gösterildiği 71'inci Venedik Film Festivali kapsamında bir resepsiyon düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesinde Excelsior Otel'de düzenlenen geceye, 180 kadar filmde rol alarak Türk sinemasında önemli bir yer edinen Hülya Koçyiğit, Yönetmen Kaan Müjdeci ile 'Sivas' filmi ekibi, Venedik Film Festivali Direktörü Alberto Barbera ve kültür bakanlığı yetkilileri başta olmak üzere 400'e yakın davetli katıldı.

Gecede konuklar, DJ Murat Meriç'in Türkçe ağırlıklı hazırladığı şarkı seçkileriyle eğlendi.

GELİN AĞLATTI

Restore edilmiş 21 film arasında yer alan 'Gelin' filminin gösterimi, 'Venedik Klasikleri' bölümünde dün yapıldı. Alberto Barbera'nın da katıldığı gösterim öncesi bir konuşma yapan filmin başrol oyuncularından Hülya Koçyiğit'in, Yönetmen Ömer Lütfi Akad'ın kendi hayatında ve Türk sinemasında çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, "Bu filmi yaptığımda çok genç bir kadındım ve Anadolu'daki kadınların durumundan çok etkilendim. Bu filmin, Venedik Film Festivali gibi önemli bir organizasyonda gösteriliyor olmasından çok memnunum" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Festival yetkililerinin de söz konusu filmin çok kıymetli olduğuna ilişkin konuşmalar yaptığı öğrenildi. Çok alkış alan filmin ardından birçok yabancı izleyicinin salondan ağlayarak çıktığı kaydedildi.

Kültür Bakanlığı yetkilileri, 'Gelin' filminin Venedik'te gösterilmesinin ardından Londra Film Festivali organizatörlerinin dikkatini çektiği ve söz konusu festivalde de gösterilmesi için anlaşmaya varıldığını aktardı.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler