MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vizyona "Soğuk" geliyor

Yapımını TMC'nin, yönetmenliğini ise Uğur Yücel'in yaptığı ödüllü Soğuk filmi, 13 Aralık'ta vizyona giriyor.

  1. Berlin Film Festivali'nde ve Roma Türk Filmleri Festivali'nde prömiyeri düzenlenen ve Sırbistan'da Paliç Avrupa Filmleri Ödülleri'nde "En İyi Film" ödülü alan filmin başrollerinde Cenk Alibeyoğlu, A. Rıfat Şungar, Şebnem Bozoklu ve Ezgi Mola gibi Türk oyuncuların yanı sıra Valeria Skorohodova, Yulia Vaniukova ve Yulia Erenler gibi yabancı oyuncular da yer alıyor.
    Festivallerde "Soğuk" rüzgarı
    Berlin, İstanbul, Altın Koza, Paliç, Montreal, Roman, Cambridge,Darwin, Buenes Aires, Varşova, Strasbourg ve Mannheim festivallerinin yanı sıra Gezi Film Festivali ve Türk-Alman Film festivallerinde gösterilerek büyük başarı kazanan Soğuk katıldığı festivallerden ödüllerle döndü. İstanbul Film Festivali'nden en iyi müzik, Paliç Avrupa Film Festivali'nden en iyi film, Altın Koza'dan ise en iyi görüntü yönetmenliği ödüllerini alan Soğuk, vizyon için gün sayıyor.

Başrollerinde soğuğun yer aldığı film

Çekimleri Kars'ta tamamlanan filmin yönetmenliğini yakın zamanda Benim Dünyam filmiyle büyük başarı kazanan Uğur Yücel yapıyor. Kış mevsimi yaklaştığında karla kaplanan ve dış dünyayla iletişimini kaybeden bir Kars kasabasında geçen hikayede, bir demiryolu çalışanı olan Balabey'in yaşamından bir kesit anlatılıyor.

Rusya'dan Anadolu'ya

Evli olan ve vaktinin çoğunu çalışarak geçiren Balabey, arkadaşlarıyla pavyona gittiği bir gece hayatını beklenmedik bir şekilde değiştirecektir. Zamanında Rusya'dan Kars'a gelen ve bu pavyonda çalışan üç kız kardeşle karşılaşan Balabey, geceyi küçükleri Irina ile geçirecektir. Balabey, bu gece boyunca Irina ile arasına kesin bir mesafe koyacak olsa da duygusal olarak Irina'nın etkisinden kurtulamayacaktır.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler