MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yaşam yolculuğu

Eski foto muhabiri yeni yönetmen Erik Poppe, yaşam öyküsünden esinlenerek çektiği dramında ailesiyle mesleği arasında kalan bir kadının tinsel yolculuğunu irdeliyor.

Kabil'de kadın intihar bombacılarının fotoğraflarını çeken Rebecca Thomas bir kez daha ölümün eşiğinden döner. Patlama sırasında ciğeri delinen Rebecca, İrlanda'daki evine döndükten sonra deniz biyoloğu olan kocası Marcus ve kızları Steph ve Lisa'yla iletişim kurmakta zorlanır. Dünyanın en iyi beş fotoğrafçısından biri olan Rebecca, Marcus'un karşı çıkmasıyla mesleğini bırakmak zorunda kalır. Ailesiyle zaman geçirmeye başlayan Rebecca kendini eksik ve mutsuz duyumsar.

Gençken kızgın, öfkeli olan Rebecca kurtuluşu fotoğraf çekmekte bulmuş, duygularını fotoğraflarıyla yansıtmaya başlamıştır. Büyük kızı Steph'le iletişim kurmaya başlayan Rebecca, kızının Afrika projesi için onunla birlikte Kenya'daki güvenli Kakuma sığınma kampına gider. Kampın saldırıya uğramasıyla içgüdüsel olarak kendini yine tehlikeye atar. Yoksul halkların çok uluslu holdingler, şirketler tarafından sömürülmesine dayanamayan, dünyada olup bitenlere duyarsız kalamayan Rebecca, ailesi ve mesleği arasında seçim yapmak zorunda kalacaktır. Filmin Özel Bölümler'inde fragman, fotoğraf galerisi yer alıyor.

A Thousand Times Good Night (Binlerce Kez İyi Geceler) Yön: Erik Poppe Oyn: Juliette Binoche, Nikolaj Coster-Waldau, Lauryn Canny, Adrianna Cramer Curtis, Marie Doyle Kennedy, Larry Mullen JR, Mads Ousdal / 2013, 112 dakika, BirFilm.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler