MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yayın emekçileri haklarını arıyor

YEK ve ÇEVBİR tarafından düzenlenen 28 Eylül'deki çalıştayda, yayıncılık alanında tüm güvencesiz çalışanların haklarını ve hukuklarını koruyan sözleşme hazırlanması

Yayınevi Emekçileri Kolektifi (YEK) ve Çevirmenler Meslek Birliği (ÇEVBİR), "Yayınevi Emekçileri Haklarını Arıyor" başlığıyla, bu alanda ilk kez bir çalıştay düzenliyor. YEK ve ÇEVBİR'den isimlerin yanı sıra, DİKS ve Yeldeğirmeni Dayanışması'ndan avukatların ve akademisyen, editör Sevengül Sönmez'in katılacağı çalıştayda, meslek tanımları, sözleşme, iş güvenliği ve ücret konuları tartışılacak.

28 Eylül Pazar günü, 10.30'da başlayıp 17.00'de sona erecek, tüm ilgililere açık çalıştay İstanbul Karaköy'deki Mimarlar Odası toplantı salonunda düzenlenecek.

Buluşmayla ilgili YEK adına yapılan açıklamada "Yapılacak oturumlar ve forumlar neticesinde yayıncılık alanında çalışan ve ücret-sözleşme-meslek tanımı anlamında güvencesiz olduğunu tespit ettiğimiz tüm meslek gruplarının (editör, çevirmen, redaktör, son okumacı, dizgici, kapak-tasarımcı, illüstratör, stajyer vs.) haklarını ve hukuklarını koruyan birer tip sözleşme hazırlanması; adil ve yaşanabilir bir ücret belirlenmesi için adımlar atılması planlanıyor" denildi.
ÇEVBİR ise açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Yayın emekçilerinin daha kapsamlı örgütlenme çalışmalarına giderek daha adil bir yayıncılık ortamı için mücadele vermesini heyecan ve umutla karşılıyoruz. ÇEVBİR üyelerinin bir kısmı aynı zamanda yayınevleriyle YEK'in kapsamına giren alanlarda iş yaptığı için çeviri dışındaki alanlarda yapılacak düzenlemelere elimizden geldiğince katkıda bulunacağız."

Vitrin


En Çok Aranan Haberler