MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yılın en iyisi 'Suikastçı' ilk kez !f İstanbul'da

18 Şubat-6 Mart tarihlerinde 15'ncisi düzenlenecek !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nden tüyolar gelmeye başladı.

Cannes'da gösterildiğinde festivalin en iyilerinden biri sayılan ve tartışmasız bir şekilde en iyi yönetmen ödülüne uzanan, en son geçtiğimiz hafta ünlü Sight&Sound dergisi tarafından 2015'in en iyi filmi seçilen 'The Assassin/Suikastçı', Türkiye'de ilk kez 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nde gösterilecek.
Tayland Yeni Dalga sinemasının en önemli yönetmenlerinden Hsiao-Hsien Hou'nun 'Kırmızı Balonun Yolculuğu'ndan beri çektiği ilk film olan 'Suikastçı', 9. yüzyılda Çin'de geçiyor ve sevdiği adamı öldürmesi için görevlendirilen bir kadın suikastçının duygusal ikilemini konu alıyor. Hou'nun 'Three Times', 'Millenium Mambo' gibi klasiklerinde de rol almış fetiş oyuncusu Qi Shu'yun başrolde olduğu film, şiirsel dili, incelikli görüntüleri ve yönetmenlik dehası anlatımıyla yılın en büyüleyici filmlerinden birine dönüşüyor.

Mars Cinema Group ortaklığında yapılacak 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18-28 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul'da, 3-6 Mart 2016 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir'de gerçekleştirilecek.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler